Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Özkan'dan Açıklama

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Mustafa Özkan, gaz dağıtım şirketlerinin, kanunlara, yönetmeliklere ve meslek kuruluşlarının telkinlerine aldırmadan, mesleki denetim faaliyetlerini ortadan kaldıran tutum sergilediğini öne sürdü.

Özkan, düzenlediği basın toplantısında, doğalgaz kullanılan konutlarda Son günlerde zehirlenme olaylarının arttığını belirterek, Gaziosmanpaşa'daki 5 kişi ile birlikte İstanbul'da Son bir ayda 14 kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğini anımsattı.

Doğalgaz sektörünün, can ve mal kayıplarına yol açabilen, telafisi mümkün olmayan üzücü Sonuçlar doğurabilen hassas bir sektör olduğunu vurgulayan Özkan, ''Ardı ardına meydana gelen üzücü hadiselerle birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, konunun ne kadar hassas olduğunu bir daha gözler önüne serdi. Sektörde yaşanan sorunları vahim Sonuçlar doğurmadan hızlı bir şekilde kendi mecrasında çözüme kavuşturma adına, sektörde çalışan tecrübeli üyelerimizden ve gaz dağıtım şirketinin ilgili perSonellerinden oluşan doğalgaz komisyonumuzla gayret sarf etmekteyiz'' diye konuştu.

Gaz dağıtım şirketlerinin Son günlerde meslek kuruluşlarının telkinlerine aldırmadığını öne süren Özkan, şunları kaydetti:

''Gaz dağıtım şirketleri bir süredir, kanunlara, yönetmeliklere ve meslek kuruluşlarının telkinlerine aldırmadan, mesleki denetim faaliyetlerini ortadan kaldıran tutum sergilemekte. Şirketlerin, 'buranın hakimi benim, bu sektörün kurallarını ben belirlerim, istediğim uygulamayı koyarım, canım sıkılırsa geri kaldırırım' tarzında, 'ben yaptım olducu', vurdumduymaz, keyfiyet dolu uygulamalarının olduğu görülmektedir. Sektörde çalışan meslektaşlarımız, meslek etik ve kurallarına uygun hareket etmelidir. Gaz dağıtım şirketlerinin içinde bulundukları durum bir an önce düzeltilmeli.''

Özkan, vatandaşların odalarına ulaştırdıkları sektörle ilgili şikayetleri, kamuoyuyla paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Esma Aygün / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA