Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek'in Açıklaması

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 5 bin kişilik stadyum, olimpik yüzme havuzu, Konyaaltı Sahili Düzenleme Projesi, EXPO 2016 Parkı'nı hayata geçireceklerini bildirdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Genç İşadamları Derneği'nin Dedeman Otel'de düzenlenen 2013 yılı 1. Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı'na katıldı.

Başkan Muhittin Böcek, göreve başladığında 4 köyden oluşan küçük bir belde olan Konyaaltı'nda altyapı, eğitim, sağlık başta olmak üzere pek çok sorun olduğunu anlattı. Özellikle sahilin salaş yapılarla kuşatıldığını anımsatan Muhittin Böcek, parkları bulunmayan beldede ulaşımda da büyük sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

Bu sorunları aşmak için öncelikle hedef belirlediklerini anlatan Böcek, ilk olarak, baraka şeklindeki işletmeleri yıkarak sahili Avrupa standartlarına kavuşturduklarını ifade etti.

Sahilde kirlilik yaratan Petrol Ofisi Dolum Tesisleri'nin de kaldırıldığına değinen Böcek, Konyaaltı'nda eğitim ve sağlık alanında da önemli projelere imza attıklarını bildirdi.

Siteler ve Aydınlık mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi başlatarak gecekondu sorununu çözdüklerini belirten Başkan Böcek, ayrıca her yaştan insanın yararlanabileceği İsmet Selekler Spor Kompleksi'ni hizmete açtıklarını söyledi.

2 bin kişilik amfitiyatrosu, jimnastik aletleri olan Antalya'nın en büyük parkının da açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Böcek, şöyle konuştu:

''Alt yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Dere ıslah çalışmaları ile sel baskınlarını önledik. İnsanların buluşma noktası Kent Meydanı'nı Konyaaltılılara hediye ettik. 'Geleceği düşünüyoruz, geri dönüştürüyoruz' diyerek geri dönüşüm projesini başlattık. Yurt genelinde örnek gösterilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni açtık. Verilen hizmetlerin daha etkin olması için Fen İşleri Müdürlüğümüzü modern binasına taşıdık. Geleneksel kamu anlayışı dışına çıkarak 7 gün 24 saat hizmet veren e-belediyecilik dönemini başlattık. Antalya'da bir ilki gerçekleştirerek, ISO 9001 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni aldık. En yakın çalışma arkadaşlarımız olan muhtarlarımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için muhtar evleri yaptık. Sokak pazarlarını kaldırarak çok amaçlı kapalı pazar yerlerini hizmete açtık. Her yıl düzenlediğimiz Konyaaltı Karnavalı, yaz şenlikleri, sünnet şöleni, mezuniyet törenleri, yelken, triatlon yarışlarının yanında büyük ilgi gören kitap fuarını düzenledik. Modern, teknolojik donanımlı, e-belediyecilik ve coğrafi kent bilgi sistemleriyle uyumlu ofisleri, 350 kişilik nikah, 200 kişilik meclis, 100 kişilik seminer ve eğitim salonu, okullar ve vatandaşların kullanabileceği 6 salon, fuaye alanı, bay-bayan mescidi bulunan belediye hizmet binamızı hayata geçirdik. Eski hizmet binamızı da değişik branşlarda kurs veren Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi'ne çevirdik.''

Böcek, emekli, gazi, 65 yaş üstü ve engellilerin hizmetlerden yüzde 50 indirimle yararlanabileceği semt parkı, Ahmet Ayık Kültür Merkezi ile Konyaaltı Sosyal Hizmet Merkezi'nin açılışını ileriki aylarda yapacaklarını, yine bu yıl içinde 5 bin kişilik stadyum, olimpik yüzme havuzu, Konyaaltı Sahili Düzenleme Projesi, EXPO 2016 Parkı ve pek çok projeyi de hayata geçireceklerini bildirdi.

Toplantı sonunda ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alanyalı, Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA