Kocasinan’dan Ahi Evran’a Kentsel Dönüşüm

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Türkiye'de belediyelerin ilk kentsel dönüşüm uygulamasını Barbaros Mahallesi'nde gerçekleştirdiklerini, örnek kentsel dönüşüme devam ettiklerini söyledi.

Kocasinan’dan Ahi Evran’a Kentsel Dönüşüm
Başkan Bekir Yıldız, Türkiye'de kentsel dönüşüm için Hükümetin ciddi kararlar aldığını, pek çok yerde kentsel dönüşüm uygulandığını belirterek," 1994 yılında Barbaros, Gazi Osman ve Yavuzlar Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk örneklerini biz uygulamıştık. Barbaros, tam bir baraka ve teneke evlerden oluşurken şimdiki modern, altyapısı, yolları, okulu, parkı ve diğer sosyal donatılarıyla düzenli bir mahalle haline geldi. Türkiye'de kentsel dönüşüm alanında uygulanan ilk belediyecilik hareketidir" dedi.

Anadolu Harikalar Diyarı'nın karşısındaki Ahi Evran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için hazırlıkları tamamladıklarının altını çizen Başkan Bekir Yıldız,"Ahi Evran'daki 83 bin metrekare inşaat alanımıza yeni konut yapacağız. Hazine arazisi işgali, şahıs alanı, şahsın yolda ve yeşil alanda kalan 250 gecekondu tespit edip, sahibiyle görüştük. Onları yeni planlı binalara taşıyacağız. Vatandaşın yola, parka, sosyal donatıya gitmiş olan kısımlarını boşaltıp geniş yollar açacağız. Vatandaşımızın zarar görmemesi, gönüllü katılımı için her türlü tedbiri aldık. Onlar bugünkü halinden zaten memnun değil, dönüşüm niyetindeler. Biz dönüşümü planladık, proğram yaptık. İnşallah bu yıl yapıma başlayacağız. Önce yeni evine taşıyıp boşalan evi ertesi gün yıkma şeklinde uygulamamız olacak. 2 yılda geldiğimiz noktadan herkes memnun kalacak " şeklinde konuştu.

İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Everekli de Büyükşehir Belediyesinin Anadolu Harikalar Diyarı projesi karşısında Ahi Evran'ın olduğunu belirterek," Bu büyük yatırımın karşısında arsalarımız var. Bunları konut olarak planladık. Belediyemize 3 parça konut alanı çıktı. Arsa karşılığı veya ihaleyle daire yaptıracağız. Buradaki gecekonduda oturan hak sahiplerine gerek borçlanma, gerekse ellerindeki arsanın karşılığı olarak ev vereceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu .
Kaynak: İHA