Kayıp Kadın Turist Olayında Polis Taylan'ı Arıyor

Fotoğraf çekmek için geldiği Türkiye’de 10 gün önce ortadan kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra'nın (33), Tarlabaşı'nda kirada kaldığı evden 'Taylan' adında bir erkekle buluşmak için yola çıktığı belirlendi.

Genç kadının iPad’ında yapılan incelemelerde, en son 20 Ocak'ta öğlen saatlerinde Gmail üzerinden sohbet ettiği 'Taylan' adındaki kişi ile Galata Kulesi’nde buluşmak için sözleştiklerini tespit etti. Galata Kulesi civarındaki bütün kameralar da izlenerek buluşmanın gerçekleşip gerçekleşmediği tespit edilmeye çalışılıyor. Polis, Taylan adındaki kişinin kimliğini belirlemeye ve bu kişiye ulaşmaya çalışıyor.

Kayıp Sarai Sierra'yı (33) bulabilmek için Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, Beyoğlu, Yenikapı, Eminönü, Galata Kulesi, Karaköy güzergahlarından toplanan 500 MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerinin incelemesi sürüyor. İnceleme sırasında bazı kamera görüntülerinde genç kadının yalnız başına yürüdüğü ve herhangi biriyle temasının olmadığı görüldü.

Halen izlenmeyen çok sayıda kamera görüntüsü olduğu öğrenilirken polis, kamera görüntülerinde en çok genç kadının biriyle temas kurup kurmadığı üzerinde duruyor. Yapılan çalışmalar kapsamında genç kadının İstanbul’da iletişim kurduğu 6 kişinin ifadesine başvuruldu. Ancak bu kişilerin ifadelerinde olağan dışı herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.