Jandarmadan 'Huzurlu Aile, Mutlu Çocuk' Projesi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde Jandarma Karakol Komutanlığı 'Huzurlu Aile, Mutlu Çocuk' projesi kapsamında vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Jandarmadan 'Huzurlu Aile, Mutlu Çocuk' Projesi
Kahvehanelerde vatandaşlara yönelik toplantıları Side Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Teğmen Ataman Es ve Jandarma Kıdemli Başçavuş Selim Yücel yürütürken, ailenin korunması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, çocuk suçları ve suçluluğu ile mağduriyetlerinin önlenmesinin hedeflendiği bildirildi.

Jandarma Teğmen Ataman, kadına ve aileye yönelik kötü muamele veya şiddet olaylarında, aile bireylerine kazandırılacak ihbar alışkanlığı ile zamanında müdahale edilerek olaylarda azalmanın sağlanabileceğini belirtti.

Ataman, "Proje ile daha önce hayatlarında hiç aile içi şiddete mağdur olmamış insanların meydana gelebilecek sonuçlar, bu sonuçların önlenmesine yönelik alınabilecek önleyici tedbirler hakkında bilgi sahibi kılınması amaçlanıyor. Ayrıca çocuk suçları ve suçluluğu ile mağduriyetinin önlenmesine yönelik olarak kamuoyunda duyarlılığın artırılması hedefleniyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA