İzmir Vergi Dairesi Başkanı Acar, Görevinden İstifa Etti

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, görevinden istifa ettiğini, bundan sonraki iş hayatına yeminli mali MÜşavir olarak devam edeceği bildirildi.

Acar, yaptığı yazılı açıklamada, 1996 yılında devlet bütçe uzman yardımcılığı ile başladığı 17 yıllık kamu sektöründeki meslek hayatını sonlandırdığını, bundan sonra İzmir'de yeminli mali müşavirlik yapacağını belirtti.

Yaklaşık 3 yıla yakın bir süredir İzmir Vergi Dairesi Başkanı olarak çalıştığını kaydeden Acar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''En başından beri hedefimiz doğru, dürüst, güvenilir, çalışkan insanlar olarak bir aile ortamında çalışmalarımızı gerçekleştirmek, çalışan arkadaşlarımızın yaptıkları işten zevk almalarını sağlamak ve toplumsal refahın artırılmasına destek sağlamak üzere yeterli geliri adalet, tarafsızlık, verimlilik ilkeleri çerçevesinde toplamak, vergiye gönüllü uyumu arttırmak ve mükellefe kaliteli hizmet sunmaktı. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla baktığım zaman bunu yakalamış olduğumuzu görüyorum. Muhasebat Genel Müdürlüğü net Rakamlarına göre İzmir ili, 2012 Aralık ayı itibariyle yüzde 88,81'lik tahsilat oranı ile Kocaeli'den sonra ikinci sıradadır. İllerin Türkiye'nin toplam vergi tahsilatı içerisindeki payına bakıldığında ise İzmir ili, yüzde 11,77'lik bir payla İstanbul ve Kocaeli'den sonra üçüncü sıradadır. Bunlar oldukça sevindirici rakamlardır. Umuyorum ki İzmir'in güzel insanlarının öncelikle İzmir ekonomisine daha sonra da Türkiye ekonomisine katkıları artarak devam edecektir.''

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA