Hayat Ağacı Derneği Oyuncak Toplama Kampanyası Başlattı

Hayat Ağacı Derneği, Gıda Bankası aracılığıyla oyuncakları olmayan çocuklar için oyuncak toplama kampanyası başlattı.

Hayat Ağacı Derneği Oyuncak Toplama Kampanyası Başlattı
Her çocuğu mutlu etmek sloganıyla başlatılan kampanyada oyuncağın yanı sıra, boyama kitabı, boya kalemleri, hikâye kitapları, roman ve benzeri oyun ürünleri kampanya kapsamında kabul edilecek.

Toplanacak oyun ve oyun malzemeleriyle çocuklar arasında bir geri dönüşüm sağlanarak,ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanacak. Kampanyada toplanacak oyuncuklar Gıda Bankası’ndan yardım alan dul, yetim, öksüz ve engelli çocukların yanı sıra Sivas’ta bulunan mültecilere verilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı,“Çevremizde geçim sıkıntısı ile yaşayan aileler, hayatlarını birçok imkândan mahrum şekilde sürdürüyorlar. Kıt imkânlarla yaşadıkları için çocuklarına oyuncak alamayan aileler var. Küçük bir ayrıntı gibi görünse de bir oyuncak bir çocuğu mutlu etmeye yetiyor. Yardım müracaatları kapsamında bizden oyuncak isteyen aileler oluyor. Hem gelen talepleri karşılayabilmek, hem de çocuklarımıza yardımlaşma ve dayanışmayı benimsetmek, onların da yapabileceği bir şeyler olduğunu ifade etmek amacıyla oyuncak toplama kampanyası başlatıyoruz. Bugünden itibaren evlerinizde, bir köşede veya kenarda bulunan, kullanılabilir durumdaki oyuncakları Hayat Ağacı Derneği’ne bağışlayabilirsiniz” dedi.

Kampanyanın ilk oyuncaklarını altı yaşında ki Nisa Nehir ve Talha Tuncer bağışladı.Oyuncaklarını Hayat Ağacı Derneği'ne bağışlayan altı yaşında ki Nisa Nehir ,“Paylaşmayı çok seviyorum o yüzden oyuncaklarımı bağışlıyorum” dedi.

Hayat Ağacı Derneğine oyuncaklarını bağışlayan Talha Tuncer ise,”Oyuncaklarımı bağışlamak için bende Hayat Ağacı Derneği'ne geldim” diye konuştu .
Kaynak: İHA