GMİS Genel Başkanı Alabaş'ın Açıklaması

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ''Ülkemizin dört bir yanından gelen işçi, memur ve emek dostlarıyla birlikte haklı sesimizi Türkiye'ye ve dünyaya duyurduk'' dedi.

Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü maden ocağında çalışan işçileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, sendikaları tarafından düzenlenen ''Emeğe Saygı'' mitingine katılan madencilere teşekkür ettiğini söyledi.

Mitingin amacına ulaştığını anlatan Alabaş, şöyle konuştu:

''Madenciler olarak dosta düşmana gücümüzü bir kez daha gösterdik. Ülkemizin dört bir yanından gelen işçi, memur ve emek dostlarıyla birlikte haklı sesimizi Türkiye'ye ve dünyaya duyurduk. 7 Ocak'ta Kozlu'da yaşadığımız ve bizim iş cinayeti olarak tanımladığımız olayda 8 madenci kardeşimizin hayatını kaybetmesi, taşeron cinayetlerinde bardağı taşıran son damla oldu. Türkiye'nin gözü Zonguldak'a döndü ve bizim çağrımızla tüm emek örgütleri kente akın etti. Biz madenciler ve emekçiler olarak hükümeti uyardık. Taşeron uygulamalarının ve cinayetlerinin son bulmasını istedik. Aynı zamanda TTK'daki gelişmelere dikkati çektik. İşçi sayısındaki azalmaya bağlı olarak üretimin gerilediğini belirtip işçi açıklarının giderilmesini istedik. Birliğimizi, beraberliğimizi, kararlılığımızı herkese gösterdik. Kısa süre sonra başlayacağımız Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde tüm ilgilileri bir kez daha uyardık. TİS görüşmeleri başladığında sizi sık sık bilgilendireceğiz. Zorlu bir döneme giriyoruz, hepimiz uyanık olmak zorundayız. Haklılığımızı, hep birlikte her ortamda anlatacağız.''

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdinç Aksoy
Kaynak: AA