FÜ Öğretim Üyesi, URSI'nın Türkiye Ulusal Komite Üyeliğine Seçildi

Fırat Üniversitesi (FÜ) mühendislik fakültesi elektrik elektronik mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Akbal, “International Union of Radio Science” (URSI) topluluğu, Türkiye Ulusal Komitesi Denetleme Kurulu'na seçildi.

FÜ Öğretim Üyesi, URSI'nın Türkiye Ulusal Komite Üyeliğine Seçildi
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Akbal, URSI'nın amacının, radyo bilimi, telekomünikasyon ve elektronik bilimler alanındaki çalışmaları uluslararası platformda teşvik ve koordine etmek olduğunu söyledi.

Akbal, “TÜBİTAK 1993 yılında URSI'ya üye olmuştur. Türkiye’deki üniversitelerin fizik, fizik mühendisliği, astronomi ve uzay bilimleri, uzay mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve biyomedikal mühendisliği bölümleri ile TÜBİTAK’a bağlı merkez ve enstitülerin ilgili bölümleri Ulusal Komite’nin doğal üyesidirler. URSI kablosuz haberleşme sistemleri ile ilgili yapılan ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel araştırma ve uygulamaları teşvik ve koordine etmek, üretilen bilginin hem ulusal ve hem de uluslararası düzeyde, insanlık yararına kullanılması amacıyla paylaşımını ve yayılmasını özendirmek için kurulmuştur" dedi.

URSI tarafından 2014 yılında yapılacak olan toplantının FÜ'de yapılacağını ifade eden Akbal, 2 yılda bir yapılan bu toplantıya FÜ olarak ev sahipliği yapacaklarını sözlerine ekledi

Kaynak: İHA