Fransa: Mali’deki Son Şehir Kidal’a Girdik

Fransız kuvvetleri, Mali’de isyancıların elindeki son büyük şehir Kidal’a da girdiklerini duyurdu.

Fransa: Mali’deki Son Şehir Kidal’a Girdik
Fransız ve Malili askerlerin daha şehrin güvenliğini sağlayacakları belirtildi. Fransız askerleri, gece yarısı Kidal’daki havaalanını ele geçirdi. İlk önce bir kaç helikopter ve uçağın havaalanına iniş yaptığı kaydedildi. İsyancıların Fransızlar şehre gelmeden önce bölgeyi terk ettiği ifade ediliyor. Fransız ve Malili kuvvetler daha önce de neredeyse hiç direnişle karşılaşmadan ülkenin kuzeyindeki Gao ve Timbuktu şehirlerini ele geçirmişti. Fransa askeri sözcüsü Albay Thierry Burkhard, “Fransız askeri birlikleri, gece yarısı Kidal’a sevkedildi.” dedi.

Kidal bölgesel meclisi geçici başkanı Haminy Maiga, Fransız kuvvetlerin dün gece 21.30 civarında 4 uçakla havaalanına indiğini açıkladı.

Maiga, havaalanını ele geçiren Fransızların daha Sonra şehre girdiğini söyledi.

Malili yetkili, şehirde hiç çatışma yaşanmadığı bilgisini verdi. Haminy Maiga, “Fransızlar şehirde devriye gezerken, iki helikopter de şehrin üzerinde devriye uçuşları yapıyor.” dedi.

Mali’nin başkenti Bamako’nun bin 500 kilometre kuzeydoğusundaki Kidal şehri, El Kaide ile bağlantılı Ansar Dine grubunun kontrolünde bulunuyordu.