Cipder Genel Başkan Yardımcısı Preveze'nin Açıklaması

Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Levent Preveze, bazı basın kuruluşlarında yansıtıldığı şekilde ceza infaz kurumlarında çalışanların bir isyan, görevden imtina gibi durumlarının söz konusu olmadığını bildirdi.

Preveze, mahkumların eşleriyle özel odalarda görüşmesine imkan veren yasanın Meclis'ten geçtikten sonra ceza infaz kurumu çalışanlarının isyanda olduğu iddialarını içeren haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Ceza infaz kurumları çalışanları olarak görev yaptıkları kurumların hata payının olmadığını belirten Preveze, hassas görevi layıkıyla yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Preveze, şunları kaydetti:

''Bizler devletin birer memuruyuz. Yasalarla bizlere verilen görevleri yapmak üzere bu kurumlarda bulunuyoruz. Yasalara muhalefet etmek, verilen görevleri yapmamak gibi bir lüksümüz de yoktur. Tabii her şeyden önce insanız ve birçok olay ve durum karşısında hassasiyetlerimizin, rahatsızlıklarımızın olması doğaldır. Ancak bazı basın kuruluşlarında yansıtıldığı şekilde bir isyan, görevden imtina gibi bir durum söz konusu değildir ve olamaz da. Ayrıca cezaevi çalışanları yaptıkları görevi asla kişiselleştirmez, insanların suçuna, ceza süresine, cinsiyetine, yaşına göre ayrım yapmaksızın sadece kanunlarla öngörülen şekilde görev yapar.''

Meclis gündeminde bulunan dış güvenlik yasa tasarısının kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Preveze, tasarının ayrıntılı olarak tekrar görüşülmesi, mali ve özlük haklarının hak ettikleri düzeye getirilmesi için mücadele etiklerini bildirdi.

Levent Preveze, kamuoyunda münferit olarak yapılan talihsiz bir açıklamanın cezaevi camiasının ortak düşüncesi ve tutumu gibi gösterilmesini de hoş karşılamadıklarını ve bunu haber olarak basına yansıtanları da esefle kınadıklarını bildirdi.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA