CHP'li Koç'tan "Yeni Anayasa" Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, ''Takvim konusunda eğer Başbakan, kendisi bir başka irade kullanacaksa, onun da bütün toplumsal satıhta mücadelesini vereceğiz'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret programı kapsamında Eskişehir'e gelen Koç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Koç, TBMM'de temsil edilen tüm siyasal partilerin 3'er kişiyle katıldığı bir komisyonun, yeni anayasa konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı.

Uzlaşma sağlanan maddeler olduğunu, uzlaşma sağlanamayanların da parantez içine alındığını dile getiren Koç, şöyle devam etti:''Bu şekilde süreç devam ediyor. Bu konuda, bir zaman takvimi içerisine sıkıştırmanın yanlış olduğunu söyledik. Sonuçta bir anayasa çalışmasıdır. Ama Başbakan'ın kafasında 'ben ne istiyorsam, o anayasada yer almalı' saplantısı halen var. Yani Başbakan ve Başbakan'ı bu şekilde bugüne kadar cilalayan, allayan, pullayan çevrelerin, Başbakan'ın bu kafa yapısından bir demokrat kimlik çıkaramayacağını görmeleri gerekir. Biz baştan anlaşıldığı üzere komisyon çalışmalarına devam ediyoruz. Takvim konusunda eğer Başbakan, kendisi bir başka irade kullanacaksa, onun da bütün toplumsal satıhta mücadelesini vereceğiz.''

-''Eskişehir'de CHP'ye tekrar seçim kazandıracak adımı iktidar atmıştır''-

Koç, Eskişehir'deki ihale soruşturmasına ilişkin çok bilinçli, sistematik, programlı bir itibarsızlaştırma, topluma sanki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde bir yolsuzluk yapılmış gibi bir algılatma kampanyası yürütüldüğünü savundu.

Bu kampanyaların nasıl yürüdüğünü çok iyi bildiklerini anlatan Koç, ''Eskişehir'de CHP'ye tekrar seçim kazandıracak adımı iktidar atmıştır'' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA