''cebıt Fuarı'' Mart Ayında Yapılacak

CeBIT Fuarı, 5-9 Mart tarihleri arasında Hannover'de gerçekleştirilecek.

Deutsche Messe'nin Yönetim Kurulu üyesi Frank Pörschmann, ''Bulut tabanlı uygulamalar şüphesiz yükseliştedir ve artık kullanıcının güvenini kazanmıştır. Dijital ekonominin dünyadaki en önemli etkinliği olan CeBIT, yeni işbirliği şekilleri yaratmak için bilgi, kaynak ve deneyim paylaşımını vurgulayan bu radikal trendi ön plana taşıyacaktır'' ifadelerini kullandı.

İlk olarak Paylaşım Ekonomisi, sosyal medya araçlarının her geçen gün daha popüler olması nedeniyle kurumsal süreçleri ciddi şekilde etkilediğini belirten Pörschmann, ''İkinci olarak Internet, hem şirket içinde hem de şirket dışında bir ekip çalışması alanı yaratıyor. Ortaklar, danışmanlar, tedarikçiler ve müşteriler, bağlantılı bir sürecin bir parçası olarak daha da sıkı bütünleşecektir. Şirketleri ve kurumları birbirinden ayıran sınırlar her zamankinden daha şeffaf bir hal alacaktır. Bu nedenle çalışanlar ve yöneticiler yeniden düşünmeli ve teknik bilgiler, bağlantılar ve varlıkları paylaşmaya hazır olmalıdır'' dedi.

''Bloglar, wiki sayfaları, bilgi paylaşımı, anketler ve diğer yazılım çözümleri, önümüzdeki yıllarda çalışma dünyamızı dinamik olarak değiştirecektir'' diyen Pörschmann, şunları kaydetti:

''Kararların alınış şekli, yönetimin rolü, çalışanların gelecekteki işverenlerinden beklentileri ile birlikte iletişim tamamen değişecek. Basitçe söylemek gerekirse konumuz, global ekonominin Facebook'laştırılmasıdır. Başarılı olmak isteyen herkes aktif olarak bu ağa dahil olmalıdır. Endüstrinin farklı sektörleri, yenilik yaratmak için artık daha yakın çalışmaktadır. Yazılım ve telekomünikasyon sağlayıcıları otomotiv, enerji ve sağlık gibi kullanıcı sektörleri ile birlikte büyüyecek, ayrılmaz bir bütün haline gelecektir. Otomobil paylaşımı, gittikçe daha popüler bir ulaşım şekli halini almıştır. Mülkiyetten çok süre tanımlı kullanıma dayalı müzik portalları oldukça popüler hale gelmiştir.''

Lider ileri teknoloji şirketleri ve kullanıcı sektörlerinin üst düzey yöneticileri, uluslararası araştırma enstitüleri ve CeBIT Facebook sayfasındaki binlerce hayrandan oluşan çok aşamalı bir inceleme süreci sonunda, CeBIT 2013 ana teması olarak Paylaşım Ekonomisi konusu seçildiğini belirterek, ''Trend çok açıktı'. Şu anda iş dünyası ve toplumdaki en sıcak gündem maddesi Paylaşım Ekonomisi konusudur'' dedi.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA