Burdur 3. Sanayi Bölgesinde Yer Aldı

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Burdur'un 2. sanayi bölgesindeyken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın onayıyla 3. sanayi bölgesinde yer almasının sağlandığını belirtti.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Hükümetinin bölgesel ve sınırlı il sayısı kadar teşviklerden sonra şimdi tüm Türkiye'yi kapsayan yatırım teşvik sistemi getirdiğini belirtti.

Burdur'un 3. bölgede olmanın tüm avantajlarını kullanacağını, sanayicilerin ve girişimcilerin Burdur'a yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Özçelik, şunları kaydetti:

''Burdur Organize Sanayi Bölgesi 4. bölge Organize Sanayi Bölgesi teşvikinden de yararlandırılacak. Teşvik sistemi 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir. 31 Aralık 2013 tarihinden önce yatırıma başlanılmış olması durumunda, destek unsurlarından belirtilen avantajlı oran ve sürelerde yararlanabilecektir. Stratejik yatırımların teşviki ve uygulaması, yenilik ve farklılık olarak sisteme entegre edilmiştir.''

Teşvik sistemi uygulamaları ve destek unsurları hakkında da açıklamalarda bulunan Özçelik, şu ifadelere yer verdi:

''Genel teşvik, katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti ve gelir vergisi stopajı desteği olarak verilmektedir. Bölgesel teşvik ise katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi desteği olarak verilmektedir. Büyük ölçekli yatırımlar katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği ve yatırım yeri tahsisi desteği olarak verilmektedir. Stratejik yatırımlar katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi ve katma değer vergisi iadesi desteği olarak verilmektedir.''

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA