Borsa Yatırımcıları Derneği Başkanı Bahçuvan Açıklama Yaptı

Borsa Yatırımcıları Derneği Başkanı Ali Bahçuvan, Privy Counsil'ın Turkcell ile ilgili kararına ilişkin olarak, mahkemenin her iki tarafa da belli konularda haklısın dediğini belirtti.

İngiliz yüksek mahkemesinin kararını AA muhabirine değerlendiren Bahçuvan, öncelikle davaya taraf olan iki firmadan da sonucun kendi lehlerine olduğuna dair açıklama geldiğine dikkati çeken Bahçuvan, ''Karar incelendiğinde yoruma açık olan bir çok açıklamanın yapıldığı görülüyor'' dedi.

Mahkemenin her iki tarafa da belli konularda haklı bulduğunu ve bazı opsiyonlar tanıdığını ifade eden Bahçuvan, ''Bu tür mahkemeler bir nevi ticari uzlaşma komisyonu gibi çalışıyor ve uzlaşıya yönelik kararlar veriyorlar. Çok kati bir karar vermesini zaten beklemiyorduk'' diye konuştu.

Son durumda tarafların yine kendi aralarında uzlaşması gerektiğinin altını çizen Bahçuvan, aksi taktirde sürecin daha da uzayabileceğini belirtti.

Bahçuvan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

''Altimo'nun açıklamalarından, tazminatı aldıktan sonra Turkcell'den çıkmaya razı olduklarına ilişkin bir izlenim edindim. Bu beklentim gerçekleşirse Turkcell'de; Çukurova, Teliasonera ve bağımsız yöneticilerden oluşan bir yapı Turkcell'i yönetecek ve böylece sorunsuz bir genel kurul yaşanabilir.''

Tarafların kendi aralarında anlaşamamaları durumunda ise yönetimdeki karmaşaya, Sermaye Piyasası Kurulu'nun müdahalesinin gelebileceğine işaret eden Bahçuvan, ''Genel Kurul'un mayıs ayında yapılacağı düşünülürse, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekir'' ifadesini kullandı.

Bahçuvan, şunları kaydetti:

''Taraflar bir ay içinde anlaşmaya varamazlarsa SPK müdahale edecektir. Bundan sonra Privy Council'ın nihai kararı, tazminat tutarı ile ilgili olacak. Dolayısıyla taraflar kendi aralarında anlaşmalı ve yatırımcıları daha fazla mağdur etmemeliler.''

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Kaynak: AA