Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Açıklama Yaptı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ''Yaşlılarımızın ahir ömürlerini huzur içinde geçirebilmeleri için Bolu'da Yaşlılar Köyü kurmaya çalışıyoruz'' dedi.

Bolu Belediyesi ve Almanya Neuss Belediyesi ortaklığında yaklaşık 2.5 yıl önce tasarlanan ve projesi Alman Mühendis Lugo Tintemann tarafından hazırlanan ''Yaşlılar Köyü'' projesi altyapı çalışmalarının ardından kurulacak.

Dünya Yaşlılık Deneği Başkanı Umut Çınar ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Yılmaz'ı ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Yılmaz, Bolu'nun doğal güzellikler açısından çok zengin olduğunu ve bu güzelliklerden insanların faydalanması gerektiğini söyledi.

Şehirde yaptıkları çalışmaların yanı sıra ''Yaşlılar Köyü'' projesi adı altında bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Yılmaz, projenin Bolu Belediyesi, Almanya'nın Neuss Belediyesi, Kızılay ve Kızıl Haç işbirliğiyle 2.5 yıl önce tasarlandığını aktardı.

Neuss Belediyesi'nde görev yapan mimar Lugo Tintenmann'ın çizimlerini yaptığı projenin kısa süre içinde Sarıcalar mevkinde ormanlık bir alanda hayata geçirileceğini anlatan Yılmaz, ''Proje kapsamında en az bin kişinin barınabileceği, hayatını idame ettirebileceği bir köy düşünüyoruz. Şuana kadar yaşlılarımıza huzur evlerinde bakıyorduk ama orada emanetçi gibi duruyorlar. Burada herkesin kendine ait bir yaşam alanı olacak ve burası benim diyebilecekleri, sosyal tesisleri ve sağlık hizmetlerininde olduğu bir köy kuracağız'' diye konuştu.

Sadece Türkiye'deki yaşlıların değil Avrupa ve Dünya yaşlılarının da bu köyde barınabileceğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

''Yaşlılarımızın ahir ömürlerini huzur içinde geçirebilmeleri için Bolu'da Yaşlılar Köyü kurmaya çalışıyoruz. Bu konuda Neuss Belediye başkanına teşekkür ediyoruz çünkü projeyi kendileri ile birlikte yürütüyoruz. Kızılay Bolu Bürosu ve Kızılay Genel Merkezi'de bizlere desteklerini esirgemiyor. Tabi Kızıl Haç'la görüşmeleri mimarımız Tintemann yaptı ve olumlu sonuçlar aldık. Aşama aşama bu projeyi gerçekleştireceğiz. Biz heyecanlıyız inşallah bu heyecanımızı sonuca kavuştururuz. Bolu'daki mimarlarımızla beraber Tintemann çalışacak ve mimari olarak da çok özel bir yer yapılacak. İnsanların huzur içinde yaşayacakları bir yer olacak.''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da proje kapsamında kendilerini desteklediklerini anlatan Yılmaz, bu kadar destekten sonra bu projeyi gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

Yılmaz, projeyi Avrupa Birliği destekli olarak yapmak istediklerini bu desteği aldıkları anda projeye başlayacaklarını anlattı.

Dünya Yaşlılar Derneği Başkanı Çınar da Bolu Belediye Başkanı Yılmaz'a proje hakkında çalışmaları için teşekkür etti.

Dünyada yaşlıların sayısının arttığına dikkati çeken Çınar, şunları söyledi:

''1950 yılında ortalama yaşam süresi 30'lardayken 2050 yılında 90'ların üzerine çıkacak. Yaşlı nüfusu giderek artacak. Bolu, doğası gereği bu konuda çok fazla misafir alacak. Bu proje kapsamında da Bolu misafirlerini çok iyi ağırlayabilecek. Hem yapılan yatırımlar hem de başkanımızın ufkunun geniş olması nedeniyle yarınlarda Bolu bu konuda önder olacaktır. Ben bu konuya eğilim gösteren bütün STK'lar adına başkanımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA