Boeing, THY'nin Favori Uçağının Üretimini Yüzde 20 Arttırdı

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, Türk Hava Yolları’nın (THY) da en çok tercih ettiği yolcu uçağı olan ‘yeni nesil 737’ serisinde aylık üretimi 38 adede yükseltti.

İki yıl önce ayda 31.5 adet olan üretim hızı yüzde 20 artışla 38 rakamını yakaladı. Boeing’in 2014 hedefi ise fabrikadan her ay 42 adet yeni nesil 737 tipi uçak çıkarmak. Uçağın imalatının ilk aşamanın kanat kirişinin üretim hattına konulması ile başladığını belirten Boeing Genel Müdürü Beverly Wyse, “Otomatik kiriş birleştiricisi kullanarak gerçekleştireceğiz ve bu bantta üretilen uçakların teslimine, yılın ikinci çeyreğinde başlayacağız. Yenilikçi yöntem ve cihazlar sayesinde üretim hızımız artmaya devam edecek." dedi.

THY’NİN 83 ADET 737 UÇAĞI VAR

Dünyanın en çok satılan uçağı yeni nesil Boeing 737 serisi, THY başta olmak üzere diğer Türk şirketlerinin de filolarında yer tutuyor. THY’nin filosunda toplam 83 adet yeni nesil 737 serisi uçak bulunuyor. Pegasus Havayolları 40, SunExpress 26, Sky Havayolları ve Corendon da 5’er adet yeni nesil 737 uçağıyla uçuşlarını sürdürüyor .