Bavyera’da Üniversite Harçlarını Kaldırmak İçin Son Gün

Almanya’da Bavyera eyaletinde harçların kaldırılmasına yönelik halkoylaması için başlatılan imza kampanyasının bugün son günü.

Bugün akşama kadar seçme hakkı bulunan vatandaşlar belediye ve bazı resmi dairelerde imza atabilecek.Üniversitelerin öğrencilerden dönem başı 300 ila 500 Euro arasında talep ettiği harcın kaldırılması için yapılacak referandum için ilk olarak Bavyera halkının yüzde 10’unun (940 bin) imzası gerekiyor.Edinilen bilgilere göre bazı şehirlerde yüzde 10 rakamına ulaşıldığı, ama henüz 940 bin imza toplanamadı.Pazartesi akşamı itibari ile Münihlilerin ancak yüzde 8’i imza verirken, Bayreuth şehrinde imza oranının yüzde 10’u geçtiği kaydedildi.İmza kampanyasını başlatan Hür Seçmenler Partisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Michael Piazolo, Son günde vatandaşların yeterli ilgisi sayesinde gerekli imzayı toplayacaklarını söyledi.

Harcın kaldırılması için yeterli imzanın toplanmasının ardından üç ay içinde Bavyera Meclisi harcın kaldırılmaması yönünde karar verirse halkoylamasına gidilecek .