Batı Karadeniz 2. Gemi İnşa ve Entegre Sanayi Çalıştayı

Bartın Üniversitesi'nce ''Batı Karadeniz 2. Gemi İnşa ve Entegre Sanayi Çalıştayı'' düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversite konferans salonunda düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, bölge kalkınmasında üniversitenin rolünü ortaya koyması ve yerel imkanları devreye sokmasının önemli olduğunu söyledi.

5 yıllık üniversite olarak toplumla üniversiteyi buluşturma ve sanayinin bir koluna hizmet götürme noktasında bilimsel bir faaliyetin içerisinde olunmasının önemli olduğunu belirten Kaplan, şöyle konuştu:

''Üniversitenin asli görevi bilgi üretmektir ama bu görevi aynı zamanda soyut bilgi alanına hapsetmeyip hayatımızın her evresinde kullanılabilir, yararlanılabilir bir bilgiye dönüştürmektir. Bu açıdan üniversitemizin bu faaliyeti hakikaten güzel bir başlangıçtır. Gemi inşası ve bu bağlamda ortaya çıkacak sorunlar bizim bölgemizin temel sorunlarından birisi. Kurucaşile ilçemizde Osmanlı'dan günümüze kadar gelen çok köklü bir ahşap tekne ve yat yapımı geçmişi olduğunu görüyoruz. Gemi inşası ve yat yapımının ve buna bağlı olarak gelişecek sektörlerin günümüz şartlarında bilimsel veriler ışığında tekrar canlandırılması, ekonomik alanda söz sahibi olabilecek bir noktaya çekilmesi noktasında bundan sonrada üniversitemiz üzerine düşen her türlü görevi yapmaya hazırdır''

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan başkanlığındaki çalıştayda Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Kırmacı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Apaydın Batı Karadeniz 2. Gemi İnşa ve Entegre Sanayi sektör analizi takdiminde bulundu.

Çalıştaya Orman ve Su İşleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı İsmail Ceritli, Vali Yardımcıları Şefik Aydın ve Sibel Tursun, Belediye Başkan Vekili Erol Demirkoparanoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, TSO Başkanı İsmail Toksöz, öğretim üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.

Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA