Başkan Yıldırım’dan MERBİSDER’e Destek

İçel Bisiklet Derneği (MERBİSDER) üyeleri, kentte bir bisiklet festivali düzenlemek istediklerini belirterek, merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur yıldırım’dan destek istediler.

Başkan Yıldırım’dan MERBİSDER’e Destek
MERBİSDER Başkanı Zerrin Arslantaş, dernek üyeleri Neriman Çakal, Rüya Harmancı ve Uygar Karabay ile birlikte Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, İçel’in bisiklet rotalarının tanıtılması adına her türlü çabayı gösterdiklerini belirten Dernek Başkanı Arslantaş, “İçel’de bisikletli yaşam kültürünün yaygınlaştırılması, kimi noksanlarımızın tamamlanması ve İçel’imizi tanıtmak için bir bisiklet festivali düzenlemek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı tamamladık ve siz büyüklerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Çevreci grupların sayılarının artmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Başkan Yıldırım ise bisiklet sporunun, çevreyle dost, aile ve ülke ekonomisine sağladığı katkı ile küçümsenemeyecek öneme sahip olduğu gibi, vücudun her bölümünü çalıştırmasıyla sağlıklı yaşama önemli bir katkı sağladığının altını çizdi. Bisiklet sporunun her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği bir etkinlik olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Sizler trafikteki kirliliğin azalmasında önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Egzoz, gürültü ve buna benzer çevre kirliliklerinin de ortadan kaldırılmasında etkin bir rol üstleniyorsunuz. Sizi kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Biz de belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda sizleri destekliyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA