Başkan Aşkın, Kula'da Ekonominin Canlanmasından Mutlu

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, ilçede bir hafta da iki iş yerinin açılışına katıldığını, ekonominin canlanmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Başkan Aşkın, Kula'da Ekonominin Canlanmasından Mutlu
Kula ekonomisini istihdam, üretim ve tüketimin güçlü kılacağının altını çizen Başkan Aşkın, bu üç faktörden birinin olmaması halinde diğerlerinin de yok olacağını söyledi.

Bir hafta içerisinde özel sektöre ait iki işyerinin açılışına katıldığını, bu işyerlerinin ilçede yeni yeni istihdam olanakları sağlayacağını dile getiren Aşkın, "Kula'da zaman, kendine güven ve cesaretle harekete geçme zamanıdır. Zaman aklımızı, umutlarımızı, coşkularımızı ortaklaştırma zamanıdır. Zaman önce kendimize, sonra birbirimize güvenme zamanıdır. Ayağa kalkmak için bir fitilin ateşlenmesine ihtiyaç var. Ne kadar tek vücut olursak, ekonomik gücümüz ve hedeflerimize ulaşma şansımız o kadar artacak. Öncelikle şunu anlamalıyız ki; üretim, tüketim ve istihdam birbirine bağlıdır. Biri olmadı diğerleri de yok olur" dedi.

Kula Belediyesi olarak ilçede İstihdama önem verdiklerinin altını çizen Selim Aşkın, bugüne kadar yapılan çalışmaları şöyle özetledi: "Kula’da var olan kültür değerlerini ekonomiye dönüştürdük, 375 kadınımızla Kula halılarını yeniden gün yüzüne çıkardık. Özel sektörler iş birliği yaparak iki halı atölyesi kurduk. Kula’da engel yok dedik; 30 engelli vatandaşımızı Ekolojik Oyuncak Merkezi’nde istihdam ettik. 'İşimizde Engel Yok' dedik. Bin vatandaşımızı meslek edindirme kurslarından mezun ettik; ilçenin ihtiyacı olan nitelikli elemanı yetiştirdik. KOSGEP, İŞKUR, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte Girişimcilik Kursu açtık; 170 mezun verdik; 29 vatandaşımız ise iş yeri açarak Kula ekonomisine can verdi. "
Kaynak: İHA