Bartın Valisi Savur'un Açıklaması

Bartın Valisi Bülent Savur, ''Ülkemizde son yıllarda sosyal güvenlikle ilgili yapılanlar tek kelimeyle devrimdir'' dedi.

Savur, Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nce düzenlenen ''Sosyal güvenlik reformunun yansımaları ve sosyal güvenlikte teşvik uygulamaları'' konferansın açılışında yaptığı konuşmada, ülkeyi yöneten siyasi kadronun sosyal devlet ilkesinin içinin doldurulması adına Son yıllarda ciddi icraatları olduğunu belirtti.

Ülkede uygulanan sosyal güvenlik sisteminin, dünyanın iktisadi anlamda kalkınmış birçok ülkesi tarafından dikkatle izlenilip, örnek alındığını hatta heyetler gönderilerek incelenen bir sistem olduğunu ifade eden Savur, şöyle konuştu:

''Ülkemizde geçmişte emekli sandığı, sosyal güvenlik sigortası ve Bağ-Kur olmak üzere 3 farklı sosyal güvenlik sistemine tabi insanlar vardı. Bu 3 sosyal güvenlik kurumunun dayanağı olan yasalar dikkate alındığında insanların yasalar açısından farklı muamelelere tabi tutulduğunu, hatta farklı hastanelere gitmek zorunda olduklarını biliyoruz. Bir taraftakiler, birçok eczaneden ilaç alabilirken diğer taraftakiler SSK hastanelerinin içerisindeki eczanelere mahkumdu. Hastanede bulunmayan bir ilacın dışarıdan alınabilmesi için reçetenin hastane başhekimine kadar birçok kademede kaşelenmek zorunda kalındığını biliyoruz. Ama bugün olmaz denilen oldu. İnsanlar arasındaki ayırım, anayasadaki eşitlik prensibine aykırı bu tutum davranış sosyal devlet gereği ortadan kaldırıldı. İnsanlarımız, tek bir sosyal güvenlik kurumu çatısı altında bir araya getirildi.

Ülkemizde Son yıllarda sosyal güvenlikle ilgili yapılanlar tek kelimeyle devrimdir. Anayasadaki sosyal devlet tanımı, Son yıllarda Türkiye'de yerini bulmuş ve sosyal devlet ilkesinin içi doldurulmuştur. İnşallah süreç içerisinde bu devlet, bu millet mevcuttan daha da ileriye yol alacak, daha iyi noktalara gelecektir. Şu anda dünyadaki örnek pozisyonunu daha da geliştirecektir''

SGK İl Müdürü Mehmet Türkoğlu da ülke nüfusunun tamamına birebir hizmet veren bir kurum olduklarını kaydederek, kayıt dışı istihdam ve teşvik uygulamasıyla aktif sigortalı sayısında önemli artış sağlandığını söyledi.

Toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Defterdar Ali Sağlam, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA