Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un Açıklaması

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, ''Daha önce defalarca açıkladım, beni lime lime etseler, hücrelerde çürütseler de Balıkesir halkından asfalt parası almayacağımı söyledim'' dedi.

Balıkesir Belediyesi meclis salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Ok, Danıştay 1. Dairesi'nin kararı ile halktan asfalt parası alınmayacağını, hukuken sonuçlandırdıklarını söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana 4 yıllık süreç içerisinde, halktan asfalt parası alınmadığı için hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunun belirten Ok, şöyle konuştu:

''Göreve geldiğimiz günden bu yana 4 yıl periyodik aralıklarla, isimsiz, sahte isimlerle malum kişilerce hakkımızda başta bakanlık olmak üzere savcılığa suç duyuruları sonucunda yol harcamalarına katılım paylarıyla ilgili defalarca soruşturma geçirdik. Hakkımızda savcılık tarafından soruşturmalar açıldı, bir kısmı kapandı ama ısrarla Balıkesir halkından zor ekonomik şartlar altında inim inim inleyen hemşehrilerimizden asfalt parası alınmasından memnuniyet duyacak bir avuç azınlık bu işin peşini bırakmadı. Bunların iktidarın güç odakları ve oradan menfaatlenen bir avuç insan olduğunu herkes biliyor. Ama elimize ulaşan Danıştay 1. Dairesi'nin kararı bu işin bittiğini, benim yanımda daha önceden bitik olayı tamamen bitirdi. Daha önce defalarca açıkladım, beni lime lime etseler, hücrelerde çürütseler de Balıkesir halkından asfalt parası almayacağımı söyledim.''

Kararının bugün eline ulaştığını belirten Ok, elindeki belgeyi basın mensuplarına gösterip, kararı okudu.

Verilen kararın Türkiye'de örnek bir uygulama olduğunu ifade eden Ok, ''Bu uygulama sadece Balıkesir'de değil Türkiye'de örnek bir uygulamadır. Balıkesir halkına müjdeler olsun. Hukuken de bunun bitmesi AK Parti'nin Balıkesir'de asfalt parası alınmak zorunda masallarının artık çöpe atıldığı yeni bir sürecin başladığını kamuoyuna ilan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Balıkesir Belediyesi bir yönüyle saldırılardan kurtulmuş oluyor'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA