Bakan Şahin, Patlamada Yaralananları ve Ölenlerin Ailelerini Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.

Bakan Şahin, Patlamada Yaralananları ve Ölenlerin Ailelerini Ziyaret Etti
Bakan Şahin daha sonra, patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Sabah saatlerinde 4. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralanmıştı. Olayı duyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, akşam saatlerinde Gaziantep’e gelerek, beraberindeki heyet ile birlikte patlamanın yaşandığı 4. Organize Sanayi bölgesine geçti. Burada incelemelerde bulunan Bakan Şahin, daha sonra Şehitkamil Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde bulunan Faik Çetin’i ziyaret etti. Burada Faik Çetin’in ailesi ile görüşen Bakan Şahin, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret sırasında Bakan Şahin, hastane yetkililerinden yaralı hakkında son bilgileri aldı

Bakan Fatma Şahin daha sonra 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde tedavi altında bulunan Erol Keklitçi’yi ziyaret etti. Burada da yaralıya geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bakan Şahin hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şuanda iki yaralının olduğunu belirten Bakan Şahin, “Onlarda hastanelerimizde tedavi altında. Diğer yaralılarımız ise taburcu oldular. Bir hastamız şuan yoğun bakımda ama hızlı bir şekilde iyileşiyor. Diğer kardeşimizde si ayağında bir sorun var. Şuan için hayati bir tehlikesi bulunmuyor. Ayağı ile ilgili şuan doktorlarımız yakından ilgileniyor. İkisinin de hastaneden sağlıklı bir şekilde çıkmasından çok ümitliyiz. Sağ salim sağlıklı bir şekilde çıkması içinde gayret ediyoruz” dedi.

Bakan Fatma Şahin daha sonra Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte patlama sonucu hayatını kaybeden Lütfü Çalakan’ın Perilakay Mahallesi’nde ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret sırasında Lütfü Çalakan’ın annesi olduğu öğrenilen bir bayan sinir krizleri geçirmesi sonucu baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren Lütfü Çalakan’in annesi Bakan Fatma Şahin’in nezaretinde olay yerinde hazır bulunan ambulansa götürüldü. Ambulans içerisinde ilk tedavisi yapılan bayan daha sonra Dr. Ersin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öte yandan, Lütfü Çalakan’ın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Bakan Şahin, buradaki taziye ziyaretinin ardından, yine patlamada hayatını kaybeden Kenan Kaya’nın Mimar Sinan Mahallesi’nde ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada da basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından, Bakan Fatma Şahin ve beraberindeki heyet, son olarak, hayatını kaybeden Emrah Özboya’nın Ordu Caddesinde ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Şahin taziye ziyaretlerinin ardından, Polisevi’ne geçti.

Öte yandan, Bakan Fatma Şahin’in yarın patlamada hayatını kaybeden vatandaşların cenazesine katılması bekleniyor .
Kaynak: İHA