Ayvalık’ın Tanıtımında AYTUGEB Farkı

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olarak kabul edilen ve bu yıl 17. kez düzenlenen, İstanbul-Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) AYTUGEB farkını ortaya koydu.

Ayvalık’ın Tanıtımında AYTUGEB Farkı
Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’ın başkanlığında; Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediyelerinin yanı sıra Ayvalık Ticaret Odası ile sektör temsilcilerinin bir araya gelmesiyle kurulan Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) tarafından ulusal ve uluslar arası fuarlarda yapılan profesyonelce tanıtımlarla Ayvalık hak ettiği noktaya taşınmaya çalışılıyor. 3 yıldan bu yana ilçe ve beldelerdeki; belediyeler, otelciler, seyahat acenteleri ve ilçe genelindeki turizm sektörü temsilcilerini bir araya getirmesiyle dikkatleri üzerinde toplayan AYTUGEB, başarılı tanıtım çalışmalarıyla EMİTT-2013 fuarından, ‘en centilmen stant’ ödülüyle ayrılarak, doğru yolda ilerlediğini bir kez daha kanıtlamış görünüyor. Ayvalık’ın; tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra turizm alanındaki farklı alternatifleriyle, yöreye has mutfağına ait damak tadlarının da fuarlarda yerini aldığı gözlenirken, ilçenin konukseverliği ise söz konusu tanıtım stantlarında ikram edilen lor tatlısı, sakızlı kurabiye, Ayvalık tostu, Girit leblebisi, zeytin ve zeytinyağlarıyla da adeta taçlandırılması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Ayvalık’ın tanıtımı adına ulusal ve uluslar arası fuarlarda kurulan Ayvalık stantlarında; başta Kaymakam Nihat Nalbant olmak üzere Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer’in gönüllü mesailer yaparak yoğun çaba göstermeleri de ilçe sakinleri tarafından takdirle karşılanıyor.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise AYTUGEB’in çalışmalarını yakından takip ederek, sıklıkla söz konusu fuarlarda kurulan Ayvalık Standını ziyaret ederek, AYTUGEB yöneticileriyle sohbet ederek, onlara destek vermekten geri kalmıyor .
Kaynak: İHA