‘Ayrıcalıklı Çocuklara’ Destek

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Koruma Kurulu Ocak Ayı Toplantısı, eğitimden ve sosyal destek programlarından yeterince yararlanamayan çocuklara destek vermek için Bolvadin Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Eğitim Uygulama Okulu’nda gerçekleştirildi.

‘Ayrıcalıklı Çocuklara’  Destek
Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz başkanlığında yapılan toplantıya, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Keçeli, Bolvadin Adliyesi’nde görev yapan hakim ve savcılar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Sağlam, Bolvadin Ticaret Borsası Başkanı Ceylan Emet ile STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz yaptığı konuşmada, Koruma Kurullarının amacının, suçtan zarar görenler ile ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin, topluma uyumunu kolaylaştırmak için yardım yapılması, iş sağlama veya kendi işlerini kurmaları yönünde meslek edinmeleri için çalışma yapmak olduğunu söyledi.

Yavuz, cezaevlerinden çıkan hükümlüler ile ayrıcalıklı, engelli özürlü ya da yeterli olmayanlar olarak tanımlanan çocuklar ile aralarında manevi bir bağ olduğunu söyledi.

Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılcık ise eğitim, sağlık, kültür ve ekonominin şehirleşmede önemli rol oynadığını ancak çağdaş şehirleşmede ihtiyaçların belirlenmesinde ayrıcalıklı bireylerin durumlarının göz önünde bulundurulmasının önemini anlattı.

Toplantının ardından Bolvadin Şehit Teğmen Muzaffer Gümüş Eğitim Uygulama Okulu’nda barındırılan çocuklar hazırladıkları etkinlikleri sergilerken, Koruma Kurulu üyeleri öğrencilere çeşitli hediyeler verdi .
Kaynak: İHA