Ataşehir'de Yıkım Gerginliği

Ataşehir Belediyesi'nin bir inşaat firmasına hukuksuz iş yaptırdığını ve haklarını vermediğini iddia eden mahalle sakinleri ile inşaat firmasının görevlileri arasında kavga çıktı.

Ataşehir'de Yıkım Gerginliği
Yaklaşık 50 kişinin firma çalışanlarını linç etmek istediği kavgayı çevik kuvvet polisleri güçlükle engelledi. Alınan bilgiye göre, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bulunan Emekevler Mahallesi sakinleri ile Ataşehir Belediyesi'nin inşaat için izin verdiği inşaat firması çalışanları arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Sabah saatlerinde şantiye kurmak için mahalleye gelen firma görevlileri karşılarında vatandaşları buldu. Belediyenin haklarını vermeden kendilerini mahalleden çıkarmak istediğini düşünen vatandaşlar, iş makinilerinin çalışmasına izin vermedi. Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Kısa sürede olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Söz konusu inşaat firmasının ruhsatsız iş yaptığını belirten vatandaşlar, avukatlarının adliyeden gelmesini bekledi. Bu sırada polis ekipleriyle vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

TEK BAŞINA DİRENDİ

Yaklaşık 320 kişinin avukatlığını yapan Nimet Çelen’in gelmesiyle ortam giderek gerginleşti. Konunun halen mahkemede olduğunu belirten Çelen, yapılan işlemin kanunsuz olduğunu söyleyerek vatandaşları direnmeye çağırdı. Bu sırada kendisi de çalışmaların durdurulması için görevlilerle konuştu.

Tüm çabalarına rağmen çalışmaları durduramayan Çelen, çareyi iş makinesinin önünde durmakta buldu. Enkazın üzerine çıkan Çelen, görevlilere zor anlar yaşattı. Kimsenin kendisine müdahale etmeye hakkının olmadığını belirten Nimet Çelen, "Yaptığınız iş kanunlara uygun değil. Biz burada hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Mahkeme bitene kadar burada hiç bir şey yapmanıza izin vermeyiz. Ruhsatınızı getirin biz de direnmeyelim." diye bağırdı. Avukatın bu tek kişilik direnişi vatandaşlardan alkış aldı.

İŞ MAKİNESİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Bu sırada, polis barikatını yaran bir kişi enkaz kaldıran kepçenin üzerine çıktı. İş makinesinin durdurulmasını isteyen vatandaşa polis müdahale etti. Bütün gücüyle kepçeye sarılan vatandaşı çevik kuvvet polisleri yaka paça indirdi. Bu sırada Avukat Çelen'in direnişinden cesaretlenen vatandaşlar da polis barikatını yıkarak firma çalışanlarına saldırdı. Aynı anda saldırıya geçen yaklaşık 50 kişiyi polis durdurmakta güçlük çekince kısa süreli kovalamaca yaşandı. Bazı firma çalışanları ile belediye görevlileri darp edildi. Kavga takviye polis ekiplerinin gelmesiyle sona erdi. Öte yandan, gazetecilere açıklama yapan mahalle sakinleri, Ataşehir Belediyesi'ni suçladı. Belediyenin kendilerine bilgi vermediğini belirten mahalle sakinleri, polisle vatandaşın karşı karşıya getirilmek istendiğini söyledi.