Altimo Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin Açıklama Yaptı

Turkcell'in Rus hissedarı Altimo'nun Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin, ''Altimo'nun, Çukurova-nın Altimo ile taraf olduğu kredi sözleşmelerine ilişkin olarak defatle temerrüde düştüğüne dair değerlendirmesini teyid eden Privy Mahkemesi kararı bizi tatmin etmiştir'' dedi.

Dumalkin, Altimo'nun yazılı açıklamasında, ''Turkcell'e uzun süredir zarar veren bu ihtilafın nihai olarak çözülmesini ivedilikle bekliyoruz. Altimo'nun, Çukurova'nın Altimo ile taraf olduğu kredi sözleşmelerine ilişkin olarak defatle temerrüde düştüğüne dair değerlendirmesini teyid eden Privy Mahkemesi kararı bizi tatmin etmiştir'' dedi.

Altimo açıklamasında,''Bugün verdiği karar ile, Privy Council Mahkemesi Cukurova'nin Altimo ile yapmış olduğu kredi sözleşmesini ihlal etmiş olduğunu ve Altimo'nun Turkcell hisselerini haciz yoluna gitmesinin hukuka uygun olduğunu hükme bağlayarak, Altimo'nun Çukurova'nın Turkcell'deki hisselerine el koymasını onaylamıştır'' iddiasında bulundu.

Altimo açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Privy Council Mahkemesi'nin kararına göre, ''Çukurova'nın, Altimo'nun ileri sürdüklerinin yanlış olduğunu gösterme çabalarına rağmen, Altimo'nun iddialarını haksız çıkaracak herhangi bir delil bulunamamıştır.

Çukurova'nın, Altimo'nun ileri sürdüklerinin yanlış olduğunu gösterme çabalarına rağmen, Altimo'nun iddialarını haksız çıkaracak herhangi bir delil bulunamamıştır. Mahkeme ayrıca Çukurova'nın Altimo'nun kötü niyetli olarak hareket ettiği iddialarını da reddetmiştir. Bu meselede söz konusu olan teminatın özel bir durum teşkil etmesini de göz önünde bulundurduğunda, Privy Council Mahkemesi Çukurova'ya, 'hisselere el konulması durumunun kaldırılması' olanağını tanımaya karar vermiştir. Bu olanağın uygulanmasının hangi şartlarda olabileceği hakkındaki detaylara Privy Council Mahkemesi yakın bir gelecekte karar verecektir.''

Muhabir: Gökhan Kurtaran

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA