Alman Ordusu Göçmen Gençlere Yönelecek

Zorunlu askerliğin kaldırılmasıyla zor günler yaşayan Alman Ordusu, göçmen gençlere yöneliyor.

Orduda göçmen askerlerin sayısı artarken, Alman Ordusu’nun Müslüman ülkelerdeki misyonlarına katılan Müslüman askerlerin dil ve kültürleriyle büyük katkı sağladıkları ifade ediliyor.Federal Hükümetin Ordu Sorumlusu Hellmut Königshaus, ordunun askerlik mesleğine ilgi duyan personel bulmakta zorlandığını söyledi.

Zorunlu askerliğin kaldırılmasıyla personel sıkıntısı yaşayan ordu, göçmen gençlerin askerlik mesleğine yönelmelerini istiyor. Göçmen gençlerin Alman askeriyesine ilgilerinin giderek arttığını ve bunun kendileri için sevindirici olduğunu ifade eden Konigshaus, Alman ordusunun yurt dışı görevlerinde farklı etnik kökenden gelen askerlerin dil ve kültürleri yakından tanımaları sayesinde işlerini kolaylaştırdıklarını ve bu şekilde göçmen askerlerin öneminin daha iyi anlaşıldığını vurguladı.TÜRK VE MÜSLÜMANLARIN SAYISI BİLİNMİYORTürk ve Müslüman askerlerin tam sayısının bilinmediğini söyleyen Königshaus, Alman Ordusu’nda insanların inançlarını rahatça yaşamaları için imkan hazırlandığını belirtti.

Königshaus, “Kimseden inancını açıklamasını talep etmiyoruz. Fakat dinini yaşamak isteyen askerlere her türlü imkan sağlanıyor” dedi.

İslam dininin Katolik, Protestanlık ve Musevilik gibi Almanya’da kurumsallaşmadığını hatırlatan hükümetin ordu sorumlusu, “İslam diniyle ilgili hizmetler konusunda muhatap yok ama askerler isterlerse imkan sağlanıyor. Bosna Ordusu’nun inançların yaşanmasında bize model olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Federal ordu sorumlusunun kamuoyuyla paylaştığı 2012 raporunda “Göçmen Askerler” bölümünde önemli bilgilere yer veriliyor. Yurtdışında ve özellikle Müslüman ülkelerde ordunun misyonlarının artmasıyla Müslüman Alman askerlerin dil ve kültürü bilmelerinin büyük katkı sağladığı ifade ediliyor.UYUM SORUNLARI YOKRaporda göçmen askerlerin orduda herhangi bir uyum sorunu yaşamadıkları belirtiliyor. Hem sorunlarını dile getirmek hem de çeşitliliği göstermek için göçmen askerlerin “DeutscherSoldet e.V.” isimli dernek kurdukları kaydediliyor. Göçmen kökenli askerlerin Alman Ordusu ve toplum için bir şans olduğunun vurgulandığı raporda, “Ordu, toplumu bütün kesimleriyle yansıtmalı” ifadeleriyle ordunun göçmen gençlere kapısının açık olduğu aktarılıyor.67 AŞIRI SAĞ VAKAFederal Ordu’ya ait yıllık raporu kamuoyuna tanıtan Königshaus, geçen yıl orduda 67 aşırı sağ hadise tespit edildiğini ve gerekli disiplin işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

Alman Ordusu’nun aşırı sağ, yabancı ve Yahudi düşmanlığı konularında hassas olduğunu, aşırı sağ motifli müzik dinlenmesi, sembollerin taşınmasının ve Hitler selamının yasak olduğunu vurguladı .