Alman Aileye Verilen Türk Kızı Annesine Kavuştu

Almanya'dan oturum süresi dolması nedeniyle sınır dışı edilen annesinin yanından alınıp Hristiyan bir aileye verilen ve yaşını doldurduktan sonra kendi başına yaşamını sürdüren Elif Yaman, 3 yıllık ayrılığın ardından Sakarya'da annesiyle buluştu.

Alman Aileye Verilen Türk Kızı Annesine Kavuştu
Birbirlerine sarılıp özlem gideren anne kızın kavuşması sırasında duygulu anlar yaşandı.Almanya'da 11 yıl önce ailesinden alınarak Alman bir aileye verilen, 18 yaşını doldurduktan sonra Hannover kentinde bir kasabada yaşayan Elif Yaman'ın annesi Ayşe Yaman'a ulaşma çabalarını öğrenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın girişimleri sonucu genç kız annesine kavuştu.Pasaportu ve uçak bileti devlet tarafından karşılanan Elif, Düsseldorf'dan uçakla İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı görevlilerince karşılanan genç kız, araçla Sakarya'ya getirildi.

Erenler ilçesinde ki Elmas Otel'de buluşan anne ve kızı birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü.

"İFADE EDİLEMEYECEK DUYGULAR YAŞIYORUM"

Buluşmanın ardından gazetecilerin karşısına çıkan anne ve kızı duygularını paylaştı. Almanca konuşan Elif Yaman, kelimelerle ifade edilemeyecek duygular yaşadığını belirterek; "Bana bu imkanı sağlayan tüm yetkililere ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a teşekkür ediyorum. Bu imkanı sağladılar. Uzun bir aradan sonra ilk defa Türkiye'ye geliyorum. Annemin yaşadığını öğrenince çok memnun oldum. Önceden 'acaba hayatta mıdır, değil midir, ne oldu? Başına bir şey mi geldi' diye sürekli düşünüyordum. Bu sebeple yaşadığına dair bilgi almış olmam beni çok sevindirdi. Tanımlanamayacak, kelimelerle ifade edilemeyecek duygular yaşıyorum. İnsanın zihin dünyasında çok farklı kavramlar gündeme geliyor. Anılar gündeme geliyor, dolayısıyla bu şekilde tanımlanamayacak duygular ama nihai olarak gelip görmüş olmak çok güzel bir duygu. Annemle en son 2010 yılında koruyucu ailenin yanında kaldığım dönemde Dortmund'da görüşmüştüm. O zaman koruyucu aileyle birlikte annemle buluşmuştuk. Oturmuştuk görüşmüştük." dedi.

"ALMAN KORUYUCU AİLE YANINDA KALAN EPEYCE ÇOCUK VAR"

Alman koruyucu aile yanında kalan epeyce çocuk bulunduğunu ifade eden Yaman, şunları kaydetti; "Konu her ne kadar benimle ilgili gözüküyor olsa da mesele ben değilim burada. Çünkü Alman koruyucu aile yanında kalan epeyce çocuk var. Ben Türkçe'yi konuşamadığım için, bir Türk koruyucu ailenin yanında kalamadığım için, Türk kültürüyle büyüyemediğim için üzgünüm. Her ne kadar ben söz konusu olsam da siyaseten ortada bir sorun var. Bu sorun üzerinde var olan medya ilgisi memnun edici."

"İSLAM DİNİNİ YAŞAMAKTA ZORLUK YAŞAMADIM"

Hristiyan bir ailenin yanında kaldığı için İslam dinini yaşamakta zorluk yaşamadığını dile getiren Yaman; "Koruyucu ailenin yanında bir zorluk yaşamadım. Tam tersine camiye gidebiliyordum. Kur'an öğrendim. Başımı örttüm. Türk arkadaşlarım vardı, onlarla görüşebiliyordum. O noktada zorluk yaşamadım" diye konuştu.

Anne Ayşe Yaman ise kızıyla buluşmasını tertipleyen Bozdağ'a teşekkür ederek; "Bir teşekkür de Hannover Konsolosluğu'na etmek istiyorum 2001 senesinden bu yana bu olayda çok büyük destek verdiler. Ben Elif'in yaşayıp yaşamadığından ümidi kesmiştim. Kuşkular içindeydim. Çelişkiler içindeydim. Çok anılarımız var. Buluşmayı 3 hafta öğrence öğrendim" şeklinde konuştu.

Yaman, bundan sonra kızınızla mı yaşayacaksınız? sorusuna şu yanıtı verdi; "Ben o konuda tek başıma karar vermek istemiyorum. Elif'in ne düşündüğünü bilemiyorum. Ben Türkiye'de kalmayı düşünüyorum. Benim kalacağım yer Türkiye."Öte yandan bir kafede bulaşıkçılık yapan anne Yaman, kızıyla birlikte Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etmek üzere Ankara'ya gidecek .