5 Engelli Kadına İstihdam İmkanı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinden başarılı sonuçlar ortaya çıktığını söyledi.

5 Engelli Kadına İstihdam İmkanı
Çelikcan, engelliler için yürütülen kurslar kapsamında da 5 engelli kadına istihdam sağlanacağını belirtti.

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın ve Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nin yürüttüğü ‘Mesleğim Umudum Projesi’, Köprülü Mehmet Akif Kültür Evin’de devam ediyor. Buradaki engelli kursiyerleri ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yapılan çalışmaları yerinde inceledi; bazı kursiyerlerin de doğum gününü kutladı. Kursiyerler, kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı Çelikcan’a yaptıkları ürünlerden hediye ettiler.

Burada konuşan Çelikcan, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinden başarılı sonuçlar ortaya çıktığını belirterek, “Bölgemizde göçle gelen engelli kadınlara yönelik mesleki eğitim ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen projemiz Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde faaliyete başlamış durumda. 50 engelli kadınının katılım gösterdiği kursta, kadınlara uzman hocalar eşliğinde Hazır Giyim Eğitimi ve Trikotaj Eğitimleri verilmektedir. Eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecektir. Aynı zamanda kurstan mezun olan 5 engelli kadın birey istihdamı sağlanacaktır” dedi.

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Duygu Sezginer ise engellilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bizlere bu imkanları sağlayan Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan’a teşekkür ediyorum. Biz burada engellilerimizle birlikte hazır giyim, trikotaj, örgü makinesi eğitimi verilmesini sağlıyoruz. Kursiyerlerimiz burada kendi ihtiyaçlarını gideriyorlar ve bazı arkadaşlarımız burada ürettiklerini satarak kendi ev ekonomisine katkı sağlıyor. Bizlere bu mekanları vererek insanlarımıza yardımcı olan Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA