15 Yıl Hapis Cezası İstemiyle Yargılanan Sürücü, İlk Duruşmada Tahliye Edildi

İzmir'de otomobiliyle çarptığı bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sürücü, ilk duruşmada tahliye edildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, ''taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma'' suçundan 3 ile 15 yıl arası hapis cezası istenen tutuklu sanık Burak H. , müşteki Nilgün Ceylan, tanıklar ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Burak H, verdiği ifadede olay günü yanında arkadaşı Halil İbrahim Doğan ile otomobiliyle normal hızla seyir halinde olduğunu, iki yayanın orta refüjden yola atladığını, frene bastığını ancak aracı durduramadığını söyledi.

Kaza sonrası ambulansa haber verdiğini, sağlık ekiplerine yardımcı olduğunu anlatan Burak H, ''3 şeritli bir yol ve ben en sol şeritteydim. Hızım 50-60 kilometre civarındaydı. Olayda benim kusurum yoktur. Tahliyemi istiyorum'' dedi.

Kazada hayatını kaybeden Rıza Ceylan'ın kızı Nilgün Ceylan, kazayı görmediğini, sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Doğan ise kaza sırasında ön yolcu koltuğunda oturduğunu, Burak H'nin yavaş gittiğini, ancak aracın hızını tam olarak bilmediğini belirtti.

Doğan, ''İki kişi birden aracın önüne atladı. Çarpmamak için çok çaba sarf etti, ama çarpmayı engelleyemedi'' dedi.

Sanık avukatı Emced Eser Edizel de, Burak H'nin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, delil durumu, sabit ikametgah sahibi oluşu, delillerin büyük oranda toplanmış bulunmasını göz önüne alarak sanığı tahliye etti.

Kazada yaralanan Emine Akcel'in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

22 Aralık 2012 tarihinde Karabağlar ilçesi Yeşildere yolunda Gaziemir yönüne giden Burak H. yönetimindeki 35 KU 467 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Rıza Ceyhan ve Emine Akcel'e çarpmış, Ceyhan hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA