Kimse Yok Mu Afrikalı Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi’nin desteği ile Bursa'da eğitim gören Somali ve Etiyopyalı öğrencilerin kışlık kıyafetleri karşılandı.

Kimse Yok Mu Afrikalı Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü
Öğrenciler bir alışveriş merkezinde hayatlarında ilk kez bovling oynamanın da mutluluğunu yaşadı. Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, geçtiğimiz yıl ülkelerinde yaşanan kötü şartlar yüzünden zor günler geçiren, başarılı 350 öğrenciye Türkiye’de eğitim imkânı sağlamıştı. Bu öğrencilerin 12 tanesi halen Bursa’da Nilüfer Eğitim Kurumları'na bağlı Rafet Kahraman Lisesi’nde öğrenim görüyor. Tamamı kız olan Somali ve Etiyopyalı öğrenciler kısa süre içinde Türkçeyi de öğrenerek büyük başarı gösterdi. Gönüllülerin desteği sayesinde öğrenimlerini tamamlayacak olan öğrenciler geri döndüklerinde ülkelerine faydalı olmak için büyük çaba harcıyorlar.Öğrencilerin Türkiye’de yabancılık çekmemeleri için ellerinden geleni yapan Kimse Yok Mu Derneği, yeni yıla ailelerinden uzakta giren öğrencilerin hem ihtiyaçlarını karşılamak hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için bir program düzenledi.

Bir alışveriş merkezine götürülen çocuklar, burada aynı zamanda eksik olan kışlık kıyafet ihtiyaçlarını da giderdi.Öğrenciler, alışveriş merkezindeki Türk ailelerin de dikkatini çekti. Yapılan yardımlar hakkında gönüllülerden bilgi alan bir vatandaş, “Onlar bizim din kardeşlerimiz böyle yardımların yapılıyor olması gurur verici.” diyerek öğrencilerle sohbet etti. Yapılan alışverişin ardından yemek yiyen ve bovling oynayan öğrenciler keyifli saatler geçirdi. Türkiye'de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler gönüllülere teşekkür etti .