Kırmızı ışık akıllı yanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tüm ulaşım sisteminin tek bir noktadan yönetileceğini belirterek, "Akıllı sinyalizasyon projemiz sayesinde kırmızı ışıkta gereksiz beklemeler sona erecek. Sinyalizasyon sistemi araç trafiğine göre programlanacak" dedi.

Kırmızı ışık akıllı yanacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tüm ulaşım sisteminin tek bir noktadan yönetileceğini belirterek, 'Akıllı sinyalizasyon projemiz sayesinde kırmızı ışıkta gereksiz beklemeler sona erecek. Sinyalizasyon sistemi araç trafiğine göre programlanacak ' dedi.

İstanbul Genç Girişimciler Derneği 'nin (İSGİD) toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ulaşım projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, kentte yaşanan trafik sorununa karşı tüm ulaşım araçlarının tek elden yönetileceği idari bir merkez kuracaklarını belirterek şöyle konuştu:

DÜNYADA İLK OLACAK

“Halk otobüsü, metrobüs, tramvay, metro, dolmuş, taksi hepsi tek bir idareden yönetilecek bir sistem ortaya koyacağız. Akıllı sinyalizasyon projemiz sayesinde kırmızı ışıkta gereksiz yere beklemeler sona erecek. Sinyalizasyon sistemi otomobil trafiğine göre programlanacak. Bu şekilde zaman ve yakıt tasarrufu elde ederek dünyada bir ilki hayata geçireceğiz. Osmanlı 'nın sadaka taşı uygulamasını ulaşımda yeniden hayata sokacağız. Artık otobüsler 100 metre ilerden durakta bekleyen engelliyi algılayacak.” Yeni havalimanının yapımı ile senede 150 milyon kişinin uçakla yolculuk yapabileceğine işaret eden Topbaş, “Şu anda 3. havalimanından metro ile şehre ulaşımı mümkün kılacak bir projeye eğiliyoruz. Havalimanı ihalesi için içeriden ve dışarıdan büyük sermaye gruplarının ilgisi var. Kanal İstanbul projesinde ise erteleme yok. Bu sene ihalesine çıkmayı planlıyoruz” dedi. Başkan Kadir Topbaş, gelinen aşamada İstanbul 'a 34 milyar dolar yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Metrobüs geçici ASLOLAN METRO

TOPBAŞ: “Bu yıl kente 4.5 milyar dolar yatırım daha yapacağız. Söz konusu yatırımın yüzde 55 'i trafik sorununu aşmak için harcanacak. Trafik sorununu aşmada metrobüs geçici bir çare. Esas çare metro yatırımıdır. Şu ana kadar ihmal edilmiş raylı sistem için 7 milyar dolar daha yatırım yapacağız. 1 kilometre metro hattının maliyeti 100 milyon dolar. 2016'da 7 milyon birey metro hattı ile ulaşım yapar hale gelecek.”