Besen ve Şahin: Ferdi Özbeğen'i Kaybettiğimiz İçin Çok Üzgünüz

Sanatçı Ferdi Özbeğen'in solunum yetmezliği sebebiyle vefat etmesi üzerine Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen sanatçılar Ümit Besen ve Selami Şahin, "Böyle birisini kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dediler.

Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Selami Şahin, Özbeğen'le 45 yıllık bir dostluğunun olduğunu belirterek, "Üzülmemek elde değil. Kalbi, ruhu çok güzel bir insandı. Nedense 2012 ve 2013 yılında birçok sanatçı arkadaşımızı kaybettik. Allah kimseye dert keder vermesin, onun yerini kimse dolduramaz. Yüreğim sızlıyor" diye konuştu.

Sanatçı Ferdi Özbeğen'i bugün ziyaret ettiğini ifade eden Şahin, "İnşallah iyi olur demiştim. Ama kader bu zaten, her canlı ölümü tadacaktır" ifadelerini kullandı. Ferdi Özbeğen'inin ölüm haberinin duyulması üzerine Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ümit Besen de geldi. Güçlükle konuşan Ümit Besen, gözyaşlarını tutamadı. Besen, "Başımız sağolsun gerçekten de çok üzgünüm. O benim mazimdi, mazimi kaybettim diyebilirim. Seksenli yıllarda tatlı bir rekabet içerisinde bu işi çok güzel götürdük. Saygı sevgi konusunda birbirimizi kırmadık. Her zaman Ferdi Özbeğen'e 'Sen olmasaydın ben de bu müzik dünyasında olmayacaktım. Sen bu plakı tutturmasaydın bana da plak teklifi gelmeyecekti' diyordum" şeklinde konuştu.

Özbeğen'in Son zamanlarda müzik dünyasına küstüğünü belirten Besen, "Aralık'ın 21'inde aynı hastalıktan kardeşimi de kaybettim ve onun için bu ikinci olay bana çok ağır geldi" sözlerini sarfetti .