Konya’da Mahalle Meclisi Toplantıları Sürüyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Kaşınhanı İstasyon, Kaşınhanı Yeni Mahalle, Boruktolu, Çarıklar ve Ali Ulvi Kurucu mahallelerinin sakinleriyle bir araya geldi.

Konya’da Mahalle Meclisi Toplantıları Sürüyor
Toplantının yapıldığı mahallelerin 2009 seçimleriyle merkeze mahalle olarak bağlandığını hatırlatan Başkan Akyürek, bundan sonraki süreçte yeni kanunun verdiği imkan çerçevesinde bu mahallelere hizmet verileceğini dile getirdi. Kaşınhanı’nın Türkiye’nin havuç üretim merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla Karaman Yolu’nun Kaşınhanı’na kadar olan bölümünün şehir içi yol haline getirilmekte olduğunu söyledi.

Başkan Akyürek, bu alanı çift yol olarak refüjüyle, bisiklet yoluyla, kaldırımlarıyla, ağaçlandırmasıyla düzenlediklerini, bu yıl içinde yeni yaya köprüleri de yapılacağını vurguladı. Bölgeden geçen tren yolunun beldeyi böldüğünü, demiryolunun üstünden veya altından mahallenin birleştirilmesine ihtiyaç olduğunu, bununla ilgili kısa sürede bir planlama yapacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Bu bölgenin kanalizasyonunun merkeze aktarılmasıyla ilgili, Alakova bölgesinin de dahil ettiğimizde 3 yıl içinde toplam 50 milyonluk yatırım yaptık. Sadece Kaşınhanı kanalizasyon şebekesine 5 milyon TL ödedik. Şimdi Kaşınhanı içindeki şebekenin dağıtımına sıra geldi. Onu da 2 yıl içinde etaplar halinde tamamlayacağız” diye konuştu.

Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile 2014’ten itibaren Büyükşehir’e bağlanacak ilçeler, belde ve köylerin imar planıyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bir karar geçtiğini, 2014 yılı Mart ayını beklemeden 2013 yılı içinde Konya’nın tamamının planlanmasıyla ilgili çalışmalara başlayacaklarını da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA