Alışveriş Merkezi İnşaatı Evlerin Duvarlarını Çatlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil Eyüp’te devam eden alışveriş merkezi inşaatının, çevredeki binalara zarar verdiğini söyledi.

Tamaylıgil ve beraberindekiler Eyüp Belediyesi’nin görevlerini yerine getiremediğini iddia etti.Alibeyköy’de yapımı devam eden bir alışveriş merkezi önünde toplanan vatandaşlar, akşam saatlerinde alışveriş merkezinin yapımını protesto etti. Protestoya CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve milletvekilleri Haluk Eyidoğan, Aykut Erdoğdu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar inşaat çalışmalarının evlerini yıkım tehlikesiyle karşı karşıya getirdiğini belirtti.

İnşaat alanı önünde basın açıklaması yapan Bihlun Tamaylıgil, Eyüp Belediyesi'ni eleştirdi.

Tamaylıgil, "Yerel yönetimler niçin vardır? Milletin güven içinde yaşamasını sağlamak barınma hakkını tanıyacak görevlerini yerine getirmek için vardır. Ama AKP ve onun yönettiği iktidar hakkı kendine ve çevresine zulmü de vatandaşa yapmaktadır. Bunlar yöneticilik nedir bilmemektedirler.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Bihlun Tamaylıgil ile beraberindeki heyet, inşaat çalışmaları sırasında hasar gören evleri ziyaret etti. Vatandaşlar evlerinin duvarlarındaki çatlakları heyete gösterdi. Vatandaşlar yetkililerden bir an önce bu duruma çare bulmalarını istedi. Evleri gezen CHP heyeti, daha sonra Alibeyköy’den ayrıldı.