Diyarbakır’da Karne Heyecanı

Diyarbakır’da karne alan 450 bin öğrenci, yarıyıl tatiline girdi.

Diyarbakır’da Karne Heyecanı
Bağlar ilçesinde bulunan Selehaddini Eyyubi İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Diyarbakır Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, kamu kurum müdürleri katıldı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Zafer Engin, Diyarbakır’da ortalama 450 bin öğrenci, 10 bin derslik ve 17 bin öğretmenle birinci dönemi bitirdiklerini söyledi.

Engin, “Biz vilayet olarak öğretmenler olarak çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlayabilmek için hem onların daha iyi ortamlarda eğitim görmeleri hem de nitelikli bir eğitim alabilmeleri için çalışıyoruz. Yavrularımız için öğretmenleri, aileleri ellerinden gelen tüm özverilerini gösteriyorlar. Olabilir öğrenciliktir, çocukluktur, bazen konsantre bozukluğu olabilir, eksiklikleri olabilir, beklentinin altında olan öğrencimiz varsa velilerimiz onları kazanma yönünde, eksikliklerini giderme yönünde, anlayışla karşılayarak okulla öğretmenle daha başarılı olması için çaba göstermelidir” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Karne dağıtım töreninin ardından Vali Yardımcısı Engin ve beraberindekiler okulda açılan resim sergisini gezdi .
Kaynak: İHA