Meb Strateji Geliştirme Daire Başkanı Konaklı’dan Berge'ye Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nurettin Konaklı, Van Bakkallar ve Kantinciler Odası Başkanı İsa Berge ve üyelerle bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

Meb Strateji Geliştirme Daire Başkanı Konaklı’dan Berge'ye Ziyaret
Akşam saatlerinde odanın bulunduğu binaya gelen Nurettin Konaklı burada, Başkan İsa Berge ve odaya bağlı üyeler tarafından karşılandı. Kantincilerin yaşamış oldukları sıkıntıları yerinde dinlemek üzere böylesi bir ziyarette bulunduğunu ifade eden Konaklı, kantincilerin rahat hizmette bulunmaları için yaşamış oldukları sıkıntıların farkında olduklarını kaydetti.

Konaklı, “Okul kantinlerinde bu işi yapmak çok hassas bir konudur. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu konuda esnaf sanatkarların içerisinde olduğu bir koordinasyonun oluşturulması için gerekli talimatı vermiş bulunmaktayız. Bunun için şeffaf bir platformun oluşturulmasını söyledik. Okullar da bire bir yaşadığınız sıkıntılardan kurtulmanız için bu şart. Bunun gibi birçok sıkıntı konusunda gerekli çalışma başlatıldı. Öyle umuyorum ki bunların aşılması ile birlikte sizler yapmış olduğunuz işten zevk alacaksınız” dedi.

Yapılan ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren İsa Berge ise verilen talimatların kantinci esnafının daha iyi hizmet konusunda cesaretlendireceğini dile getirdi. Kendilerinin kantinci esnafına göstermiş oldukları ilginin farkında olduklarını vurgulayan Berge, bu sıkıntıların da aşılması ile birlikte esnafların daha güzel hizmet sunacaklarını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Konaklı, kantinci esnaflarıyla da bir süre sohbet ederek, bire bir yaşanan sıkıntılarla ilgili sorulara cevap verdi. Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ile eski müdür Ali İhsan Sayılır’ın da bir aralarında bulunduğu ziyaret sonunda Konaklı hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra bulunduğu yerden ayrıldı .
Kaynak: İHA