Konya İle Japonya Arasında Ticaret Köprüsü

Yatırım ve işbirliği imkanlarını araştırmak üzere Konya’ya gelen Japonya Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) Genel Müdürü Naohiko Yamaguchı, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’ı ziyaret etti.

Konya İle Japonya Arasında Ticaret Köprüsü
Ziyarette MÜSİAD Konya Şubesi üyelerinin yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Özsandıkçı, Murat Çankırlı ve Metin Sağlam da hazır bulundu. Uzun zamandır Konya sanayisi üzerine araştırma yaptığını belirten JETRO Genel Müdürü Naohiko Yamaguchı, Konya ziyaretinin kendisi için önemli olduğunu belirterek, “Japonya ile Türkiye arasında tarihi bağlar var. İki ülke arasında ticaretin daha da büyümesi arzusundayız. Bu noktada bazı Japon firmaları Türkiye’ye yatırım yapmak istiyor. Yakın dönemde Ankara’ya oto lastiği ve buzdolabı imalatı yapmak isteyen Japon firmaları yatırım kararı aldılar. Ben de firmalarımızın Türkiye’ye yatırım yapması için çalışmalar yapıyorum” dedi.

MÜSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Yamaguchı, “MÜSİAD Türkiye’nin son dönemdeki büyümesinde anahtar kuruluşlardan biri. MÜSİAD üyelerini Japon firmalarla bir araya getirerek birlikteliklerini arttırmalıyız. Japon firmalarının teknolojisini, Türkiye’nin de pazarlama gücünü ortaya koyarsak önemli çalışmalara imza atabiliriz. Sizlerle tarihe dayanan ortak noktalarımız var” şeklinde konuştu.

Konya’nın sadece tahıl ambarı olmadığını, sanayide de büyüyen bir şehir olduğunu belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz da, “Konya’yı sadece tahıl ambarı bir şehir olarak görmek yanlış. Sanayide de oto yedek parça, tarım makineleri, makine imalatı, döküm, gıda sektörlerinde önemli kuruluşlarımız var. Sanayideki başarımızla 2012 yılında 1.3 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaştık. Türkiye’nin 2023 vizyonundaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Konya olarak 15 milyar dolarlık katkı yapma hedefindeyiz” dedi.

Türk halkının Japonya’ya karşı sevgisinin olduğunu belirten Aslan Korkmaz, “Japonlar tarihine ve kültürüne bağlı bir millet, bu nedenle kendimize yakın görüyoruz. Ülkemiz gelecekte dünyanın büyük ekonomi merkezlerinden biri olma hedefinde kararlı adımlarla ilerliyor. Selçuklulara başkentlik yapmış Konya da bir merkez şehirdir. Konya ile Japonya arasında ekonomik ilişkilerimizi arttırmak bizim için bir görevdir. Bu noktada MÜSİAD Konya Şubesi olarak her türlü çalışmaya ortak olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Japonya Dış Ticaret Teşkilatı Genel Müdürü Naohiko Yamaguchı’ya ziyaretin anısına hediye verdi .
Kaynak: İHA