Anaç Sığır ve Buzağı Destekleme Listeleri Askıya Çıkarıldı

Burhaniye'de, anaç sığır ve buzağı desteklemesi listeleri askıya çıkarıldı.

Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, askıya çıkarılan destekleme listelerinin, 10 gün süreyle askıda kalacağını belirtti.

Okur, açıklamasında, ''2012 Yılı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, havran süt Üreticileri birliği ve Börezli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin, anaç sığır ve buzağı desteklemesi İcmal-1 listeleri, 21 Ocak 2013 tarihi itibarıyla 10 gün süreyle Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde askıya çıkartılmıştır'' ifadelerine yer verdi.

-Öğrencilerin hayvan sevgisi-

Burhaniye Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çevre Kulübü öğretmenleri Sibel Güney ile Nevin Çufadar'ın, 2. el eşya satarak elde ettikleri geliri, sokak hayvanları için harcadı. Gençlere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla elde edilen gelirle köpek ve kedi maması alındı.

Çevre Kulübü üyesi öğrencileri de Ören, İskele, öğretmen evleri, Orjan ve Denetko mahalleleri gibi ilçenin farklı yerlerindeki sokak köpeklerine mama bıraktı.

Öğretmenlerden Güney, yazlıkçıların gitmesiyle sokak hayvanlarının aç kaldığını, bu nedenle böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Güney, şöyle konuştu:

''Gönül ister ki hiçbir kedi, köpek ve diğer canlılar sahipsiz kalmasın. Ama maalesef ortada bir gerçek var. Biz de kulüp olarak öğrencilerimize hayvan sevgisi aşılamak ve onlara duyarsız kalmama şuurunu kazandırmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Alabildiğimiz mamalar tabii ki çok fazla değil, ama önemli olan öğrencilerimizin bu konuda hassas davranmış olması ve mamalar dağıtılırken halkın ilgisi bizleri mutlu etti.''

-Öğrencilerin Bursa gezisi-

Burhaniye Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Bursa gezisi düzenledi.

Gezi kulübü öğretmeni Nergis S. İnce ve Nilay Bayrakdar'ın organize ettiği geziye öğrencilerden büyük talep geldi. Görevliler ve öğretmenlerinde katıldığı gezide öğrenciler ilk olarak, Uludağ Üniversitesi'ni ziyaret etti.

UÜ'nin ardından Tophane'deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret eden öğrenciler, daha sonra da Uludağ'da karın keyfini çıkardı.

Muhabir: Hakan Firik / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA