Balıkesir'de Geçmenin Yasak Olduğu 'arızalı Köprü' 4 Köyü Birbirine Bağlıyor

Balıkesir'de yüksek su debisinin ayaklarına zarar verdiği köprüye 'köprü arızalıdır' tabelası asılırken, araç trafiğine kapanan köprüden motosikletler ve yayalar faydalanabiliyor.

Balıkesir'de Geçmenin Yasak Olduğu 'arızalı Köprü' 4 Köyü Birbirine Bağlıyor
Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki 'Buzağlık Köprüsü' artık 'Arızalı Köprü' olarak tanınıyor. Buzağlık, Karaköy, Gürece ve Yaylaçayırı Köylerini Susurluk'a bağlayan köprü yüksek su debisinin verdiği aşınma nedeni ile araç trafiğine kapatıldı. Ayakları zarar gören köprünün girişine topraktan bir set yapılırken, aracı ile köylere gitmek isteyen vatandaşlar Susurluk ilçe merkezinden Çaylak mesire alanına ulaşarak gitmek istediği köye yöneliyor. Yolun uzadığını söyleyerek mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, arızalı köprüye bir çare bulunmasını istiyor.

ARIZALI KÖPRÜ YAYALARA AÇIK

Susurluk Çayı'nın aktığı suların üzerine kurulan ve eski görüntüsü ile dikkat çeken yaklaşık 400 metre köprünün girişine 'Köprü Arızalıdır' yazısı asılmış olmasına rağmen vatandaşlar kestirme yol olduğu için köprüden geçmeyi tercih ediyor. Gazetecilerin köprü arızalı değil mi? sorusunu 'arabalara kapalı' diyerek cevaplayan vatandaşlar, köprünün başına kamyonların giremeyeceği şekilde bir kapı yapılabilirse sorunun da çözüleceğini söyledi.

Kamyonların köprüden geçmemesi durumunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını iddia eden vatandaşlar, en iyi yapılacak işin yeni bir köprü inşaatı olduğunu belirtti

Kaynak: İHA