Hac Uğurlamaları Büyükşehir Terminalin’de

Sakarya Büyükşehir Terminali, İl Müftülüğü ve acentelerin Hac ve Umre uğurlamalarına ev sahipliği yapacak.

Hac Uğurlamaları Büyükşehir Terminalin’de
Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ile terminalde incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, “Terminalimiz, Sakarya Büyükşehir Belediyemizin yüz akı. Hac ve Umre uğurlamalarının terminalimizin sunduğu fiziki şartlar ile rahat bir şekilde yapılması memnuniyet verici olacaktır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin huzurlu, düzenli bir yaşam merkezi hedefiyle Hanlı Bölgesi’nde inşa ettiği modern Şehirlerarası Otobüs Terminali, İl Müftülüğü ve acentelerin Hac ve Umre uğurlamalarına ev sahipliği yapacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, İl Müftüsü İlyas Serenli ile birlikte Sakarya Büyükşehir Terminali’ni gezerek, Terminal İşletme Müdürü Abdurrahman Yıldız’dan bilgi aldı. Başkanvekili Kılıç, “Kapalı alan, trafik ve mescit gibi çeşitli konularda daha önce sıkıntılar yaşanıyordu. Terminalimiz, Sakarya Büyükşehir Belediyemizin yüz akı. Hac ve Umre uğurlamalarının terminalimizin sunduğu fiziki şartlar ile rahat bir şekilde yapılması memnuniyet verici olacaktır” ifadelerini kullandı.

Hac ve Umre uğurlamalarının daha önce Ulu Camii önünden yapıldığını belirten İl Müftüsü İlyas Serenli, alanın dar olması nedeniyle Sakaryalıların sıkıntı yaşadığını hatırlattı. Serenli, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile yaşanılan sıkıntının ortadan kaldırılması konusunda görüşmeler yaptık. Hac ve Umre uğurlamalarının Sakarya Büyükşehir Terminali’nde gerçekleştirilmesi birçok sıkıntıyı ortadan kaldıracaktır. Trafik, park ve alan problemlerini ortadan kaldıracak bir çözüm oldu. İlçelerimizin ulaşımı açısından da terminalden hareket edilmesi büyük rahatlık sağlayacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na gösterdiği hassasiyet ve yardım için teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA