Ses Sanatçısı Hayri Küçük:

İzmirlilerin gönlünü fetheden ve Türkülerin Prensi ünvanını alan Hayri Küçük’ün müziğe olan yeteneğini ilk başlarda öğretmenlerinin keşfettiği belirtildi.

Ses Sanatçısı Hayri Küçük:
Büyülü sesiyle hayranlarının gönlünü fetheden İzmirli sanatçı Hayri Küçük, henüz çocukken Erzurum’dan gelerek İzmir’e yerleşti. Henüz ilkokul sıralarında türkü söylerken öğretmenleri tarafından keşfedilerek okul organizasyonlarında şarkılar türküler söyleyen Küçük, zamanla profesyonel bir sanatçı oldu. Küçük, o yılları şöyle anlattı: “Çocuk yaşlarda Erzurum’dan İzmir’e taşındık. Henüz ilkokul sıralarındayken öğretmenlerim müzik konusunda yeteneğim olduğunu fark etti. Babam müzikle iç içe olduğundan ilkokul, ortaokul derken müzik hayatım başladı.

Bir gün mahalleye bir gelin geliyordu. Suskun bir şekilde ilerliyordu. Ben, babamın davulunu aldım koşarak gittim ve türkü söyleyerek gelini indirdim. Çok güzel bir atmosfer oluştu. Daha sonra sürekli beni düğünlere çağırmaya başladılar. Ardından ortaokul lise derken kendimi iyiden iyiye müziğin içerisinde buldum. 15 yaşlarındaydım İzmir Fuarı'nda düğün salonlarında türkü söylüyordum. Bazen konserlere gidiyorduk.”

ÜNLÜ İSİMLERLE ÇALIŞTIM

Henüz küçük yaşlardayken ünlü isimlerle birlikte organizasyonlara katıldığını belirten Küçük, şunları söyledi: “Bir gün gideceğimiz konserde Hülya Koçyiğit, Barış Manço, Kamil Sönmez gibi isimlerin arasında yer aldım. Tabi üzerinden yıllar geçti ve bunun verdiği artıyla ben çok özel hocalarla çalıştım. O zamanlar düzenlenen TRT Amatör Şarkıcılar Yarışması’na katıldım ve yarışmada bir uzun hava okudum. Ardından bir de ‘yaylalar yaylalar’ türküsünü söyledim ve yarışmayı geçtim. Daha sonra beni kamera önünde bir programa davet ettiler. Erzurum’un kurtuluşuyla ilgili bir programdı. Bu programın kaydını yaptılar yayına verdiler ve herkes benden bahsetmeye başladı.

Daha sonra konservatuar okudum ve profesyonel birçok ünlüyle birlikte okuduğum profesyonel müzik hayatım başladı.

” Yaklaşık 25 yıldır profesyonel olarak bu işi yaptığını dile getiren Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Müzik benim yaşam tarzım oldu. Böyle olunca meslek olarak da benimsedim ve yaklaşık 25 yıldır bu mesleği icra ediyorum.”
Kaynak: İHA