Yozgat'ın Çekerek İlçesinde 44 Yaşındaki Kadının Rahim Duvarında Bulunan 3 Kilo Tümör Ameliyatla Alındı

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde 44 yaşındaki kadının rahim duvarında bulunan 3 kilo tümör, ameliyatla alındı.

Hasta Ş.Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce karnında beliren kitlenin giderek büyümesi ve ağrı vermesi üzerine önce Zile Devlet Hastanesi'ne, ardından Yozgat Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu söyledi.

Doktorların, rahim duvarında bulunan tümörün ameliyatla alınması gerektiğini belirtmesinin ardından dün Çekerek Devlet Hastanesi'nde ameliyat edildiğini anlatan Ş.Ö, ''Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum. Doktorlardan Allah razı olsun. 3 yıldır çektiğim ağrı ve sıkıntılarımdan kurtuldum'' dedi.

-Ameliyat 3 saat sürdü-

Çekerek Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sadullah Özkan da, 3 çocuk annesi Ş.Ö'nün rahim duvarındaki tümörü başarılı bir operasyonla aldıklarını söyledi.

Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özkan, şunları kaydetti:

''Hastamızın ameliyatı yaklaşık 3 saat sürdü ve gayet başarılı geçti. Ağırlığı 3 kilo gelen kitle ile birlikte hastanın rahim ve yumurtalıkları da çıkarıldı. Hastamız iyileşme sürecinde, tedavisi devam ediyor. Her 100 kadından yaklaşık 15'inde miyom diye ifade edilen tümöre rastlamak mümkün. Miyomlar genel olarak 30-40 yaş grubu kadınlarda ortaya çıkar. Rahim miyomlarının çapları, çoğunlukla 1 ile 5 santim arasında değişebilir. Çapı 20 santim miyomla ilk kez karşılaştık.''

Muhabir: Eyüp Yıldız / Özcan Güney / Ömer Sarı

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA