Tşof Genel Başkanı Apaydın Açıklaması

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, ehliyet almanın ucuz ve masrafsız olduğunu belirterek, ehliyeti alanın taşımacılık sektörüne girdiğini belirtti.

Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odalarının sorunlarının değerlendirilmesi amacıyla TŞOF'ta düzenlenen toplantıya TŞOF Genel Başkanı Apaydın, Başkanvekili Hasan Topçu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Yolcu Taşımacıları Daire Başkanı Zafer Dağlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Uygulama-Denetleme Dairesi Başkan Yardımcısı Ufuk Göksel katıldı.

Apaydın, toplantıda yaptığı konuşmada, taşımacılık sektöründeki boşluğun 2004 yılında yürürlüğe giren 4925 sayılı yasa ile doldurulmaya çalışıldığını, ancak yasanın ulaşım alanına ve kendilerine çok uymadığını savundu.

Yasanın uyarlanması için 2 ayda bir genelge geldiğini ve yasanın maddelerinin genelge ile değiştirildiğini ifade eden Apaydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Taşımacılık sektörü Türkiye'de boş bir alandı. Ehliyet almak kadar ucuz ve masrafsız hiçbir şey yok. Önce vatandaş sürücü kursundan belgeyi alıyor, emniyete gidiyor, bu belgeyi ehliyete dönüştürüyor ve ondan sonra eşinden dostundan aldığı paralarla taksi alıyor, otomobil alıyor, minibüs alıyor. Alıyor, gerek şehir içerisinde, gerekse şehirlerarasında taşımacılık sektörüne giriyor. Buna bir 'dur' denilebilmesi için taşımacılık yasası çıkarıldı. Çıkarıldı ama uygulaması çok zor oldu. Halen bitmiş değil.''

Muhabir: Göksel Yıldırım

Yayıncı: Hamdi Ateş
Kaynak: AA