Paris'te öldürülen üç PKK'lının cenaze töreniyle ilgili uyarı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar , Paris'te öldürülen üç PKK'lının cenaze töreniyle ilgili uyarıda bulundu: " Bu bir ikinci Habur’a dönerse ortalık yarın karışırsa, artık Türkiye bu meseleleri konuşamaz hale gelir."

Paris'te öldürülen üç PKK'lının cenaze töreniyle ilgili uyarı
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “1 'e Bir” programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Şamil Tayyar 3 PKK 'lının cenaze töreninde dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.

Barış sürecini baltalamak ve kana bulamak isteyen bir kesimin olduğunu öne süren Şamil Tayyar BDP 'li yöneticileri de eleştirdi. Tayyar sözlerini şöyle sürdürdü:

İKİNCİ HABUR OLMASIN
Bu cinayetle hedeflenen sonuçlardan biri de bu sürecin akamete uğramasıdır. Belli ki bu eylemi yapan irade belli ki bu odakları harekete geçirerek, bunu bir ikinci Habur 'a dönüştürmek istiyorlar. Bu bir ikinci Habur 'a dönerse ortalık yarın karışırsa, artık Türkiye bu meseleleri konuşamaz hale gelir.

TÜRKİYE KOLAY KOLAY ATLATAMAZ
Türkiye 30-40 yıldır büyük acılar yaşadı. Bu süreci biz birinin zaferi, diğerinin yenilgisi üzerine kurgularsak acılarımızı yarıştırmaya kalkarsak, biz buradan sonuç elde edemeyiz. Eğer yarın yine bu bir PKK şovuna dönüşürse ve Türkiye 'nin kalan kısmının yüreğini acıtırsanız “İkinci Habur Vakası” yaşanır ve Türkiye bu travmayı birincisi gibi kolay kolay atlatamaz.

SAĞDUYU GALİP GELSİN
BDP 'li sözcüler bu sorumsuzca açıklamalarla, o iradenin değirmenine inatla su taşıyorlar. Umut ediyorum ki sağduyu galip gelir.

BU CİNAYETLER ARAÇ
Berhan Şimşek ise cinayetleri isteyenlerin amacının Perşembe günü yapılacak cenaze töreni için yapılan “Hayat Dursun” çağrısıyla birlikte başka bir yapı çıkarılmak istendiğini öne sürerek “Ahmet Kaya 'yı niye getirmediler? Bu cinayetler araçtır” dedi.

BEYAZ GAZETE