Pakistan'da Yaşanan Soykırım Olaylarına Trabzon'dan Tepki

Trabzon Atatürk Alanı'nda Pakistan’da yaşanan soykırımlara tepki gösteren Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Afgan'lı öğrenci ve göçmenler, kanlı basıkların durdurulmasını istedi.

Pakistan'da Yaşanan Soykırım Olaylarına Trabzon'dan Tepki
Basın açıklamasını okuyan 8 yaşındaki Zehra Gül, soykırımlarda arkadaşlarını kaybettiğini belirterek “Son yıllarda Pakistan’da sistematik bir biçimde Hazarlar'ın katliamı aşırı dinci ve ilkel düşünceli gruplar ya da Pakistan’daki adı ile Laşkar-E Jangavi tarafından gerçekleşmektedir. Kuranı Kerim ve evrensel insan hakları beyannamesi de bahsedilen İnsanlık onuru ve İzzeti kuveyta bu ilkel düşünceye sahip olanlar tarafından gözü önünde ayaklar altına alınmaktadır. Son zamanlarda Pakistan ve Afgananistan'da Hazaralara yönelik dehşet saçmak ve ödülmek bazı gruplar tarafından planlanmış bir soykırımı hedefledikleri anlaşılmıştır. Kabil, Afşar, Mezar-i Şerif, Bamyam, Yakavlang ve son iki yıldır Kuveyta'da bu vahşet devam etmektedir. Son olarak cenazeleri yeni defnedilmiş yüzü aşkın Hazara Türkü'nün 10 Ocak 2013 Perşembe akşamı saldırıda canlarını yitirdiler. Son iki yıldır Kaveyta'da yaşan Hazaralara karşı defalarca terör saldırıları gerçekleşti" dedi

Arkadaşlarının göz göre göre ölüme terkedildiğini belirten Gül, " Göz göre göre arkadaşlarım ölüme terk etmek soykırımdan başka bir şey değildir. Uluslararası düzeydeki büyüklerime sesleniyorum. Burada olan kanlı baskınlara gözünüzü kapatmayın ve suskunluğunuzu bozun” diye konuştu.

Kaynak: İHA