Seyyah Bizim İller Projesi Hayata Geçiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından “Seyyah Bizim İller” adlı yeni bir gezi programı hazırlandı.

Seyyah Bizim İller Projesi Hayata Geçiyor
Hazırlanan proje kapsamında Erzincan’dan 400 genç 4 Şubat-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında günübirlik gezilere katılarak doğal, tarihi ve kültürel yerleri inceleme imkanı bulacaklar. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin yeni yerleri ve yaşamları keşfetmeleri ve sosyal hayatta daha aktif rol almaları amacıyla düzenlenen “Seyyah Bizim İller” adlı yeni bir proje hayata geçirildiğini söyledi.

Köseoğlu; “Erzincan’dan gençlerimiz günübirlik gezilere katılarak yeni arkadaşlar ile tanışıp kaynaşacak ve kültürel etkileşimde bulunacaklar. Geziler gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini arttırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişiminde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. “Seyyah Bizim İller” projesi ile gençlerimiz arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, sosyal korku ve önyargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranları ile tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alış verişte bulunmaları amaçlanmaktadır. 14-18 ve 19-26 yaş grubundaki 400 gencimiz bu gezi programına katılmak için İl Müdürlüğümüze başvurabilirler. Gezilerimiz ücretsiz olup gençlerin yemek ve ulaşım masrafları İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır. Proje ile ilimizden gençlerimiz Erzurum, Trabzon, Bayburt, Divriği ve Kemaliye gezilerine katılacaklardır. Gençlerimizi bu gezilerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA