Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Şencan Açıklaması

Selma Bıyıklı Adabaş - Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, ''Gardner Sendromu'' hastası Refiye Yılmaz ile ilgili bundan sonraki süreçte her şeyi Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nün takip edeceğini bildirdi.

Şencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastayı Çapa Tıp Fakültesi'nde takip eden doktor tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na, tedavide rutin kullanılmayan ''İmatinib'' isimli ilaçla ilgili beş değil bir başvuru yapıldığını söyledi.

Geçen yıl Ekim ayında yapılan bu başvurunun, uzmanlardan oluşan Bilim Kurulu'nca uygun görülmediğini anlatan Şencan, ''Hastayı takip eden doktoru, ilaçla ilgili yeni bir başvuru yaparsa bilim kurulumuz konuyu yeniden görüşür. Şu anda bilim kurulunun acilen toplanmasını gerektiren bir başvuru yok'' dedi.

-''Kendisine yardımcı olacağız''-

Yılmaz'ın hastalığının Son derece nadir görülen bir rahatsızlık olduğunu vurgulayan Şencan, ''Bundan Sonraki süreçte hastayla ilgili her şeyi il sağlık müdürlüğümüz takip edecek. Hasta tedavisiyle ilgili kararı vermekte özgür olduğu için biz bu konuda sadece kendisine yardımcı olacağız'' diye konuştu.

Hastaya bağırsak naklinin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce gerek görülmediğini hatırlatan Şencan, bunu yurt dışından bir merkezle konsülte edeceklerini bildirdi.

Şencan, gerekli görüldüğü halde naklin yurt dışındaki merkezde yapılabileceğini belirtti.

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA